Gamehunterz’a hoşgeldiniz. Sitemizde sadece güvenilir mağazalar bulunmaktadır. Uygun fiyatlı ve güvenli oyun alışverişleri dileriz.

Netflix Oyun Sektörüne Giriyor.
Netflix Gaming Nedir?



Netflix Gaming Oyun sektöründeki hareketlenmelerden faydalanmak için bu sektöre adım atıyor. Yeni neslin bilgisayar oyunları ile önceki nesle göre çok daha ilişkili olması Amazon, Google gibi dev şirketlerin ardından artık Netflix’te oyun sektörüne bir adım attırmaya karar verditti. Bu çoğu oyunseveri hatta dizi ve film severi dahi heyecanlandıran bir gelişme oldu. Bu yazımızda size Netflix Gaming hakkında bilgi vereceğiz, ne zaman çıkması planlanıyor ve oyun sektöründe nasıl değişiklikler yapabilir gibi konular hakkında yorumlarımızı paylaşacağız.



Nvidia’nın bulut oyun sektörüne girişi hızlı ve efektif oldu. Ülkemizde de Turkcell ile yaptıkları anlaşma ile Game + başarılı bir şekilde çalışmakta ve diğer ülkelere kıyasla uygun fiyatlı olması Türkiye’de kısa sürede çok sayıda kullanıcıya ulaşmış oldular. Google’ın Stadia ile bulut oyun sektörüne girişi, ardından Amazon’un Luna ile benzer bir işe kalkışması da oyun sektörüne hareketlenmeye sebep olacak gibi duruyor. Böyle bir ortamda Netflix’te oyun sektörüne adım attı. Aslında Oyun konusunda attıkları ilk adım bu değil. Stranger Things 3 Oyunu veya Dead By Daylight Stranger Thing 3 Sürümü ile oyuncu kitleye ulaşmayı başarmıştı. Hatta bir ara Epic Games ile bu oyunları ücretsiz dağıtarak popüleritesinin artmasını sağlamışlardı. Epic Games teki fırsatı kaçırdıysanız merak etmeyin Gamehunterz olarak tüm oyunlarda olduğu gibi bu oyunu da güvenilir satıcılarda piyasa fiyatlarını kıyaslayarak en ucuzunu buluyoruz.
ilk soru ile başlayalım.

Netflix Gaming Nedir?

Netflix Gaming şimdilik daha çok mobil platforma odaklanacak olan bulut tabanlı bir oyun platformu olacak. Alışık olduğumuz oyun platformlarından çok daha farklı olacağa benziyor. Şu anda yaptıklarına bakarak konuşacak olursak kendi yapımları olan dizi ve filmler ile etkileşimi arttırmayı planlayan bir platform olacağa benziyor. Netflix Gaming hali hazırda Polonya’da android kullanıcılarına sunulmuş durumda. İçerisinde Stranger Things: 1984 ve Stranger Things 3 Oyunu oyunu sunuluyor. Polonyada sunulmasına karşın orası denek olarak seçilmiş durumda. Fakat oradaki kullanıcı yorumlarının olumlu olmasına bakacak olursak Netflix Gaming yakın zamanda kullanıma sunulabilecek bir durumda gibi duruyor. Netflix son zamanlarda ülkemizde de oldukça fazla yatırım yapmakta, bundan dolayı ülkemizde de çıkmasını bekleyebiliriz :).



Netflix Gaming Fiyatları

Her ne kadar ülkemizde hizmet vermese de Google Stadia fiyatları dünya çapında çok tepki çekti ve oyunların da ayrıca satın alınması kullanıcı sayısının beklenilenin çok altında kalmasına sebep oldu. Yine aynı şekilde Amazon’un Luna servisi de pek ucuz olacağa benzemiyor. Bunlar akıllara acaba Netflix Gaming fiyatları da rakipleri gibi yüksek mi olacak sorusunu getiriyor. Akıllarda olan bir diğer soru ise Netflix Gaming Netflix ücretine dahil olur mu sorusu. Bu konuda kesin bir cevap verilmemiş olmasına karşın çalışanların söyledikleri yüzümüzü güldürecek şekilde. Netflix Gaming Standard Netflix ücretine dahil olacak. Bu konuda da bize kalırsa çok haklı bir seçim yapmışlar. Çünkü günümüzde her şeyin aylık ücretler ile satılır olması daha fazla aylık aboneliğe para verebilecek kişi sayısının azalmasına sebep oldu. Çoğu insan hem Netflix hem de onun oyun servisi olan Netflix Gaming e üye olmayı tercih etmeyecektir. Bu konuda insanları sadece Netflix’e üye etmeyi tercih ederek rakipleri karşısında büyük avantaj sağlayacaklardır.

Netflix Fiyatları


Temel üyelik: 26,99 TL/ay - Tek cihaz, SD çözünürlük
Standart HD: 40,99 TL/ay - İki cihaz, HD çözünürlük
Özel Ultra HD: 54,99 TL/ay - 4 cihaz, Full ve Ultra HD çözünürlük

Evet Netflix ücretleri de Oyun fiyatları gibi vatandaşların cebini biraz yoracak seviyede. Aynı oyunlarda olduğu gibi aslında Türkiye fiyatları yurt dışındakine oranla ya aynı hatta biraz daha ucuz bile oluyor dövize çevirince. Ne diyelim Netflix izlemek için verdiğimiz bu ücrete yeni bir hizmet olarak Netflix Gaming eklenmesi bizi mutlu etti. Ülkemizde bu hizmetin çıkmasını ve deneyimlemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Ve umarız içerisinde daha da fazla oyun eklenerek izlediğimiz dizi ve film keyfini artıran bir platform olur.