Gamehunterz’a hoşgeldiniz. Sitemizde sadece güvenilir mağazalar bulunmaktadır. Uygun fiyatlı ve güvenli oyun alışverişleri dileriz.

Elden Ring Yorumları
Kafaları Karıştırdı

Elden Ring daha çıkmamışken bile büyük bir gamer kitlesinin ilgisini çekmeyi başarmıştı. Açıkcası biz beklenilen gibi olmamasının yaratabileceği hayal kırıklığından korkmuştuk. Anladık ki herkes bu durumdan korkmuş olsa gerek. Çünkü eleştiriler ya çok ya da orta düzeyde geliyor.

Elden-Ring

Gerek Steam üzerinden gerek de bağımsız kuruluşların Elden Ring hakkındaki puanlamaları yayınlandı. Hepsi birbirinden iyi puanlar vermiş. Bu çok güzel bir haber olsa da, esas olarak oyunu oynayan büyük yayıncıları dinlemek lazım diye düşünüyoruz. İşte sizin için derlediğimiz, Twitch yayıncıları ve içerik üreticilerinin Elden Ring yorumları.

Asmongold

Asmongold, özellikle World of Warcraft üzerinden ünlenen Twitch yayıncılarından birisi. Fakat Elden Ring tarzı oyunları da asla kaçırmaz. 32 yaşında olan ve oyun konusunda büyük bir deneyime sahip olan Asmongold, oyunu genel hatlarıyla çok beğenmiş.

Elden-Ring-Asmongold

Zor oyunları özellikle daha çok seven biri olarak, tam Asmongold’luk bir oyun diyebiliriz. Fakat oyuna dair ufak bir eleştirisi de var. Oyunun optimizasyon problemi olduğunu ve bazı bilgisayarlarda oyunun istenilen düzeylerde çalışmadığını söylemeyi ihmal etmemiş olan Asmongold, biz gamerların sesi olmuş gibi duruyor.

Summit1G

Yabancı yayıncıları düşündüğümüzde akla gelen ilk kişilerden biri olan Summit1g de oyunun çok fanı olmuşa benzemiyor. Yayınında yaptığı konuşmada direkt olarak “Henüz oyunun gerçek bir fanı olamadım, zamanla bakıcaz” cümlesini de kurmuş. Fakat oyunu sevmek için oynamaya devam edeceğini de eklemiş.

Elden-Ring-Summit1G

Peki Summit neden Elden Ring oyununu bir anda sevemedi? Aslında cevabı kendisinin de söylediği gibi çok basit. Oyun gerçekten zor ve sürekli ölüyoruz. Hatta ve hatta Summit bir yayınında gerçekten sinirinden oyunu kapattı. Ayrıca Summit haritanın çok büyük olduğunu ve çoğu yerinin boş olduğunu da söylüyor.

Enis Kirazoğlu

Gelelim kendi kanımızdan canımızdan olan Enis Kirazoğlu’na (veya başka Enis Cherryson). Türkiye’de gamer olup da Enis’i bilmeyen yoktur diye tahmin ediyoruz. Oyunlara çektiği içeriklerle, yaptığı yorumlarla ve Witcher 3 sevgisiyle herkesin gönlünde taht kurmuş birisi. Peki o Elden Ring hakkında neler diyor?

Elden-Ring-Enis-Kirazoğlu

Enis Youtube videosunda da söylediği gibi, oyunu büyük bir heyecanla beklemiş kişilerden biri. İlk izlenimleri olarak ise oyunun grafiklerini genel olarak sevdiğini özellikle belirten ve karakter seçimindeki detayları sevdiğini söylemiş. Fakat Enis’in yaptığı eleştirilerden birisi de, oyunun yavaş ve tahmin edilebilir bir şekilde başladığı yönünde. Yani oyunun ilk aşamalarında çok bir dövüş yok ve bazı dövüşler de önceden kolaylıkla tahmin edilebiliyor.

Oyundaki gizli ve arkadan saldırma mekaniklerini çok beğendiğini söylemeden de geçmemiş. Anlayacağınız, Elden Ring genel hatlarıyla Enis Kirazoğlu’ndan iy ibir not almışa benziyor.

Kendine Müzisyen

Her ne kadar oyun özelinde çok yetenekli biri olmasa da (kendisi de bunu kabul ediyor zaten :D ) Kendine Müzisyen’in yorumları da bizim için çok önemli. Aslına bakarsanız oyuna dair çok fazla bir yorumunu bulamadık. Fakat yine de elimizden geldiğince yayınlarındaki sözleri derlemeye çalıştık!

Elden-Ring-Kendine-Muzisyen

Kemal’in oyuna dair yaptığı ilk yorum daha ana menü açılınca geldi. Ana menüde gelen müzik ve ambiyansın onu gerdiğini söyledi. Buna ek olarak da, nasıl oldu bilemiyoruz ama oyunun ne kadar zor olduğunu ana menüdeki efektlerden ve görüntülerden anladı. Kendine Müzisyen kesinlikle doğru bir tespitte bulundu diyebiliriz!

Mithrain

Türk oyun dünyasındaki önemli isimlerden bir diğeri olan Mithrain de Elden Ring’i deneyenlerden birisi. Yayınlarında da tekrar tekrar belirttiği ilk durum, oyunun grafiklerinin çok güzel olması. Mithrain oyunun grafiklerine resmen aşık olmuşa benziyor. Oyunu heyecanla oynayan Mithrain, görünüşe göre beklemediği bir sürü sürprizle karşılaşıyor.

Elden-Ring-Mithrain

Bu tarz oyunları oynarken görmeye alışık olduğumuz bir isimlerden biri Mithrain değildir kesinlikle. Fakat buna rağmen genel hatlarıyla oyunu beğenen Mithrain, oyuna dair eleştiri yapmayı ihmal de etmemiş. Ona göre oyunun en rahatsız edici özelliklerinden birisi de oyunun zorluğu. Fakat Dark Souls tarzındaki oyunlar zaten zor olur. Ama anlaşılan Mithrain için bu zorluk seviyesi eğlenceyi biraz azaltıyor.

Genel Olarak Elden Ring Yorumları

Oyun piyasaya sürülmeden önce, 90’dan az puan almadı. Neredeyse her eleştirmen tarafından çok beğenildi ve biz gamerlarda büyük bir heyecan yarattı. Belki de bu durum bizi biraz hayal kırıklığına uğratmış da olabilir. Çünkü oyunu oynayan kişilerin yaptığı yorumlar eleştirmenlerin yaptıklarıyla çok paralel gitmiyor.

Elden-Ring

Oyunu almayı düşünen kişiler varsa, akılları karışmasın. Kesinlikle kötü bir oyun değil. Zaten görebileceğiniz gibi yayıncılar ve içerik üreticileri de genel hatlarıyla oyunu beğenmiş gibi duruyor. Sadece düzeltilmesi gereken birkaç ufak pürüz var. Onların da zamanla giderileceğinden eminiz!

Uzun lafın kısası, eğer zor oyunları oynamayı seviyorsanız ve bilgisayarınızın da sizi üzmeyeceğine eminseniz, Elden Ring tam sizlik bir oyuna benziyor. Eleştirileri mutlaka dikkate almayı unutmayın!