Gamehunterz’a hoşgeldiniz. Sitemizde sadece güvenilir mağazalar bulunmaktadır. Uygun fiyatlı ve güvenli oyun alışverişleri dileriz.

En İyi Korku Oyunları:
Işık Kapatamamaya Hazır Olun!

Bilgisayar oyunu denince, şüphesiz ki akla gelen oyun kategorilerinden biri de korku oyunlarıdır. Geçmişten günümüze kalitesini artırarak ilerleyen bu kategori, gamerların her daim ilgisini çeken ve yeni oyun aradıkları bir kategori olmuştur. Biz de bu nedenle, klasikleşmiş korku oyunlarından tutun da, yeni çıkan oyunlarına kadar, en sevdiğimiz korku oyunlarını siz değerli kullanıcılarımızla paylaşmak istedik. Hazırsanız, en iyi korku oyunları listemize başlayalım! Sizce listemize giren oyunlar neler?

”korku

Korku Oyunu

Öncelikle korku oyunlarının nasıl oyunlar olduğu ile başlayalım. Çünkü bu ara sıra da olsa karıştırılan bir konsept. Korku ve gerilim kategorilerinin her daim yan yana olması çok mantıksız olmasa da (çünkü korkan insan gerilir) bazı oyunlar için iki kategori karışabilmektedir. Örnek vermek gerekirse, sadece ani korku öğelerinin yer aldığı bir oyun, yüksek bir ihtimalle sizi germeyecektir ama sadece korkutacaktır. Fakat psikolojik gerilimin olduğu oyunlar sizi hem korkutacak hem de her daim gerecektir. Bu nedenle sizlere özene bezene, araştırarak hazırladığımız listemizi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Korku Oyunları Neden Bu Kadar Seviliyor?

Korku oyunları, belirttiğimiz gibi çoğu gamerın neredeyse en sevdiği kategorilerden bidir. Bize kalırsa bunun en temel nedenleri oyunun bizlere hissettirdiği duygular. Yeri geldiğinde korkmak, ürpermek, gerilmek… Bu duyguları bir oyundan alabilmek gerçekten harika bir his. Peki bir korku oyununu güzel yapan faktörler neler? Birkaç maddeyle sıralayalım isteriz;

  • Kaliteli ses efektleri
  • Güzel grafikler (gerçekçi olması değil, özenilmiş olması yeterli)
  • Akıcı bir hikaye
  • Ani korku sahnelerinin olması
  • Psikolojik korku ögelerinin olması

Bizim için, en iyi korku oyunları arasında yer alacak bir oyunun, hem gerilim hem korku içermesi gerekli, yani yukarıda bahsettiğimiz özelliklerin oyunda olması lazım. O nedenle bu yazımızda, sizleri hem gerecek hem de korkutacak oyunlara yer vermeye çalıştık. Umarız ki listemizi beğenirsiniz! Hazırsanız, hemen başlayalım.

Outlast Serisi

Listemizi bir klasikle açmak isteriz. Her ne kadar neredeyse her gamerın bileceği bir oyun olsa da, Outlast ile başlamamak bu listeye ayıp olur gibi hissettik. İlk oyunu 2013 yılında çıkan Outlast, korku kategorisinde herkesin aklında yer edinmiş bir oyun. Gerçekten korkuyu iliklerinize kadar hissedeceğiniz, hatta ve hatta geceleri uyumadan önce oynayamayacağınız türden bir oyun. Outlast oynarken her daim gergin olacaksınız ve nereden ne zaman korkunç bir şey geleceğini asla bilemeyeceksiniz!

”Outlast”

Ana karakter olarak oynayacağınız Miles Upshur, ters giden olayların yaşandığı bir akıl hastanesini araştırmak isteyen bir gazeteci. Elinizde kameranızla beraber, her koridorunu dolaşmanız gereken bir akıl hastanesindesiniz. Her daim kameranızın pili olmalı ve gece görüşünden olabildiğince faydalanmalısınız. Oyunda böyle bir kameranın olması oyuna gerçekten ayrı bir hava ve gerginlik katıyor.

En iyi korku oyunları listemizin açılış oyunu olan Outlast oyununu almak istiyorsanız, buraya tıklayarak Outlast fiyat karşılaştırma sayfamıza gidebilirsiniz!

Amnesia: The Dark Descent

Klasikleşmiş, hafif eski sayılabilecek başka bir oyunlar devam edelim. Amnesia: The Dark Descent, en az Outlast kadar kült olmuş bir oyun diyebiliriz. 2010 yılında piyasaya sürülen bu oyun, çıktığı ilk günden beri korku oyunu seven kişilerin en iyi oyunlarından biridir. Korku ve macera kategorilerinin mükemmel bir birleşimi olan bu oyun hakkında hemen detaylı bilgi verelim.

”Amnesia:

Ana karakteri, Daniel adında hafızasını kaybetmiş biri olan bu oyunda, ana karakterin hafızasını nasıl kaybettiği çok garip. Daniel, kendine yazdığı bazı notlar sayesinde şunu anlıyoruz ki, hafızamızı bir kaza sonucu kaybetmemişiz, burada başka şeyler var! Aynı zamanda notların arasında Alexander diye birini öldürmemiz gerektiği yazıyor. Hepsi bu… Sırları çözebilmek için, kapkaranlık koridorlardan geçip, aynı karanlıktaki odaları keşfetmeniz gerekecek.

Oyunun grafikleri her ne kadar çok üst düzey olmasa da, oyunun atmosferi sizi gerçekten korkutacaktır. Oyunda karanlıkta kaldığınız süre uzarsa, Daniel akıl sağlığını kaybetmeye başlar ve gaipten sesler duymaya başlarsınız. Fakat belki de o sesler gaipten değil, arkanızdan geliyordur.

İliklerinize kadar korkmak için, en iyi korku oyunları listemize giren Amnesia: The Dark Descent oyununun fiyatlarını görmek için buraya tıklayabilirsin.

The Evil Within

Biraz daha günümüze yakın oyunlara gelelim deriz. 2014 sonlarında piyasaya sürülen The Evil Within oyunu,Resident Evil serilerinin yaratıcıları tarafından geliştirilen bir oyun. Yani kısacası, korkuyu doruklarda yaşamak için emin ellerdesiniz.

Sebastian adlı bir dedektifi oynadığımız bu oyunda, mekan yine bir akıl hastanesi. Yaşanan bir olay sonucu (spoiler vermemek lazımdı) kendisini gerçek ile hayalin birbirine karıştığı garip bir ortamda bulur. Buraya nasıl düştüğünüzü anlamaya çalışırken, bir yandan da bu akıl hastanesinden kaçmanız gerkl. İkisini birden başarabilecek misiniz?

”The

Bu korku yüklü oyunu her korku sever gamera tavsiye ederiz. Hemen The Evil Within sayfamıza gidereki bu oyunu ucuza satın alabilirsiniz.

Alien: Isolation

Uzay ve korku oyunu seven kişilerin dikkatine. En iyi korku oyunları listemizde kendine yer bulan Alien: Isolation, tam sizin aradığınız oyunlardan olabilir. Sonu gelmeyen korku, yalnızlık hissi, çaresizlik ve ölüm tehlikesini doruklarında yaşayacağınız bir oyun. Bu oyunda en beğendiğimiz özelliklerden biri de oyundaki seslerin gerginliği ve neredeyse hiç kesilmemesi. Oynadığınızda ne demeye çalıştığımızı anlayacaksınız, keşke her oyunun sesleri için bu kadar uğraşılmış olsa.

Amanda adında bir kızı oynadığımız bu oyunda, hayatta kalmak için her türlü korkunun üstesinden gelmeniz gerekli! Annesi uzun zaman önce sırra kadem basarak kaybolan bir kızsınız. Aradan 15 yıl geçtikten sonra, annenizin içinde bulunduğu geminin kara kutusunun bulunması, sizi olayları araştırmaya itiyor. Sevastopol uzay istasyonunun labirente benzeyen yapısında kaybolup, korkunç bir seyehate çıkacaksınız.

”Alien:

En iyi korku oyunları listemizdeki Alien: Isolation oyununun fiyatlarını buraya tıklayarak karşılaştırabilirsiniz.

SOMA

Listemizdeki son oyunumuz ise SOMA. 2015 yılının sonlarına doğru piyasaya sürülen SOMA, çok kısa zamanda korku severlerin en iyi korku oyunları listesinde yer edinmiştir, aynı bizimkinde yer edindiği gibi. Listemizdeki bir diğer oyun olan The Dark Descent’in yapımcılarının çıkardığı bir başka oyun daha! Bilim kurgu ve korkunun muazzam birleşmesinden oluşan SOMA, mutlaka oynamanız gereken bir korku oyunu.

Çok akıcı ve güzel bir hikayeye sahip olan SOMA, aynı zamanda insan olmanın, bilincin ve insaniyetin ne anlama geldiğine de değinen bir oyun. Yani aynı zamanda sizi psikolojik olarak da zorlayacaktır. Oyun irili ufaklı makinelerin, kendini direkt olarak insan sandığı, okyanusun altında yer alan bir tesiste geçiyor. Düşmanlarımızdan sıyrılarak hayatta kalmaya çalıştığımız ve bazı gizemli sırları açığa çıkarmaya çalıştığımız bu oyunda, ani korku öğelerine sık sık yer verilmiş.

”SOMA”

Siz de bu muhteşem oyunu oynamak için, hemen SOMA fiyatlarını karşılaştır ve bu korkuya ortak ol!

Umarız ki sizler için derlediğimiz en iyi korku oyunları listemizi beğenmişsinizdir. Aralarından oynamak istediğiniz hangi oyunlar var? Listeye eklememiz gereken ama gözden kaçırdığımız oyunlar var mı? Hepsini Instagram Hesabımız üzerinden bizlere iletebilirsiniz. En iyi korku oyunu listemizi, arkadaşlarınızla da paylaşmayı unutmayın. Herkese iyi korkmalar dileriz!