Gamehunterz’a hoşgeldiniz. Sitemizde sadece güvenilir mağazalar bulunmaktadır. Uygun fiyatlı ve güvenli oyun alışverişleri dileriz.

GTA 6 Duyuruldu
1-6 Şubat Arası Haberler

Bu hafta seçtiğimiz haberlerimize GTA 6 duyuruldu ile başlayıp, Dying Light 2 Çıktı haberi ile devam edeceğiz. Ardından konsol tarafında Sony en az 10 Live Service Oyun Çıkaracak, Pokemon Legends: Arceus Çıktı, Sony Bungie’yi Satın Aldı haberlerimiz olacak. Son olarak çıkmaya yakın oyunlarda Elden Ring Gold Seviyesinde. Haberlerin detayları sayfanın alt tarafında

Bu haftaki Haberlerimiz:

GTA 6 Duyuruldu

GTA6

Evet, gerçek oluyor ve GTA 6 Duyuruldu ve geliyor! Demek için biraz erken oldu, fakat Rockstar Games attığı Tweet ile resmi ağızdan GTA 6 duyuruldu ve hali hazırda bu oyun üzerinde çalıştıklarını belirtti. Umarız sadece online üzerindeki satışlara odaklanmayan, hikayesi, görevleri ve açık dünyası ile çok keyifli olan bir oyun üzerinde çalışıyorlardır.

Fakat GTA V ten sonra eminiz ki yeni bir devir başlatacak bir oyun olacak. Bize resmi olarak GTA 6 Duyuruldu dedirten bu Tweeti anlamını koruyarak Türkçe’ye çevirecek olursak:

”GTA V’in benzeri görülmemiş derecede uzun ömürlü olmasından dolayı biliyoruz ki bir çoğunuz bize Grand Theft Auto serisindeki bir sonraki oyunu sormakta. Her yeni projemizde olduğu gibi bizim en büyük hedefimiz bir önceki başarımızdan daha da ileriye gitmek olduğunu belirterek, Grand Theft Auto Serisinin yeni oyununun geliştirmesi üzerinde çalışmakta olduğumuzu memnuniyetle duyurmak ve doğrulamak isteriz. Hazır olur olmaz daha fazlasını paylaşmayı dört gözle bekliyoruz, bu yüzden lütfen resmi ayrıntılar için Rockstar Newswire'ı takip etmeye devam edin.” Anlayacağımız gibi ismi tam belirtilmemiş olsa da GTA 6 Duyuruldu

Sony Bungie’yi Satın Aldı

Sony-Bungie

Microsoft ve Take Two ya misilleme midir bilinmez fakat 2022 Ocak ayında oyun dünyasında çok fazla büyük satın alma gördük. Son olarak ta Playstation’ın sahibi Sony Bungie’yi Satın Aldı. En popüler oyun serileri arasında Halo ve Destiny olan Bungie, bu satıştan 3.6 Milyar Dolar kazanacak. Toplam paranın 3 te 2 si ilk 2 sene içerisinde sene ödenecek

Bu ödenecek paranın 3 te birini yani 1.3 milyar dolarını Destiny serisini geliştirenleri elde tutabilmek için harcanacak. Burada Bungie’nin hali hazırda 900 den fazla çalışanı olduğunu ve muhtemelen herkesin bu paradan eşit olarak yararlanamadığını da belirtmekte fayda var. Eğer Halove DestinyDestiny serisinin son oyunlarının ve DLC lerinin en uygun fiyatlarını görmek ve daha detaylı incelemek isterseniz isimlerine tıklayarak fiyat sayfasına yönlenebilirsiniz.

Dying Light 2 Çıktı

Dying-Light-2

Efsanevi Rol yapma ve hayatta kalma aksiyon serisi Dying Light’ın yeni oyunu Dying Light 2 Stay Human sonunda çıktı. Ertelemeler ve krizli bir geliştirme süresi sonucunda oyun bu hafta satışa sunuldu. Türkçe arayüz ve Türkçe alt yazıların da bulunması ile biz Türk oyuncuların kalbinde yer aldı.

İlk incelemelerden Yüksek puanlar alan serinin yeni oyunu, 2. Gün güncellemesi ile de 100 den fazla Bug düzeltti ve çoğu hatadan arınmış oldu. Türünün en heyecan verici ve muhtemelen en fazla beklenen oyunu olan Dying Light 2 Stay Human fiyatları görmek için ismine tıklamanız yeterli.

Oyuna dair Spoiler vermeden ufak olarak hikayesinden bahsedecek olursak: Dying Light 2 Stay Human, ilk oyundan yaklaşık 15-20 yıl sonra geçmekte. Bu yıllar içerisinde virüsün aşısı bulunduktan sonra tüm dünya eski haline dönmüş fakat DAÖ insanlara söz vermesine karşın labaratuvarlarını kapatmamış, üstüne üstlük virüsün silah olarak geliştirmelerine devam etmiş. Bir yerden sonra virüsün kontrolden çıkmış. Bizim karakterimiz ise DAÖ’de esir tutulan kişilerden bir tanesi.

Sony en az 10 Live Service Oyun Çıkaracak

Sony-Live-Service

Sony Mart sonuna kadar 14 milyon adet Playstation 5 satmayı hedeflerken çip krizinden dolayı bu rakama ulaşamadı ve yıl sonu hedefini 11 milyon adet PS5 satışına düşürdü. Bu durumdan daha fazla yara almamak için 2026 yılına kadar en 10 adet live service oyun çıkaracağını duyurdu.

Nedir bu live service oyun diye soracak olursanız, Live service game kısaca firmaların oyun çıktıntan yıllar sonra da para kazanmasını sağlayan, ek içerikler ve oyun içi satışlar ile desteklenen oyunlardır. Destiny gibi live service barındıran oyun çıkarmayı iyi bilen Bungie’yi satın almaları onların çok işine geleceğe benziyor.

Korkmayın, Sony tek kişilik ve hikayenin çok büyük öneme sahip olduğu oyunları geliştirmeye devam edeceğini de duyurdu. Özellikle God of War oyunlarının PC ye çıkması ve yakaladığı devasa satış başarısı sayesinde ellerindeki bu gücü bırakmayacaklardır.

Aynı zamanda bu başarı sayesinde diğer Playstation Özel oyunlarının da PC ye gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bizim gibi PC oyuncularını çok sevindiren bir durum. Fakat Live service oyunlarının çok karlı olması ve 2026 yılına kadar en az 10 adet live service oyunu çıkaracakları durumuna bakacak olursak Sony’nin oyunlardaki önceliğinin Tek kişilik hikaye temelli oyunlar yerine Live Service oyunlar olacağı aşikar.

Pokemon Legends: Arceus Çıktı

Pokemon-Legends-Arceus

Pokemon hayranlarının uzun yıllardır beklediği Pokemon Legends: Arceus sonunda bu hafta Switch konsoluna özel olarak satışa sunuldu. Satışa sunulması ile birlikte Japonya’da en hızlı satılan oyun ünvanını aldı bile. Bu oyun otoriteler tarafından çok beğenilerek yüksek puanlar aldı.

Oyunu ben tam oynayamamış olsam da göz gezdirme fırsatım oldu, ve bayıldım diyebilirim. Oyunda saatlerimi harcayamadım, sadece ilk alıştırma görevlerini bitirdim ve açık dünyasında biraz gezindim. Fakat bu bile beni gaza getirmeyi başardı. Boş zamanımda oynamak için can atıyorum.

Bruno Mars ve Anderson Paak Fortnite’a geldi.

Bruna-Mars-Anderson-Paak-Fortnite

Geçtiğimiz sene oyun içerisinde Ünlü Rapçi Travis Scott konseri yapan Fortnite, Oyuna Şarkıcı Bruno Mars ve Anderson Paak’ı ekleyerek bir yeniliğe daha imza attı. Geçen sene yapılan Travis Scott konseri, son zamanlarda popülaritesini iyice arttıran Metaverse içerisindeki ilk büyük konser adınlarından ve örneklerinden bir tanesi olarak gösterilmişti.

Bu sefer malesef ki bu iki sanatçı bir konser ile karşımıza çıkmıyor. Sadece satın alınabilir kozmetik karakter olarak oyuna ekleniyorlar. Fakat kim bilir, belki Epic Games’in oyun geliştiricileri bize bir gün sürpriz yaparak onlardan bir konser izletir. Bu iki sanatçının karakteri 10 Şubat tarihinde Fortnite içerik mağazasında satışa sunulacak.

Geçtiğimiz günlerde de League of Legends evreni karakteri olan Vi’yi Arcade dizisi sonrası oyuna eklemişlerdi. Eğer en uygun LoL RP fiyatlarını görmek istiyorsanız Buraya, en uygun fiyatlı League of Legends West satıcıları için ise Buraya tıklayabilirsiniz.

Elden Ring Gold Seviyesinde

Elden-Ring

Sonunda beklenen zaman geldi. Çıkmasına 1 aydan daha az süre kalan Elden Ring Gold Seviyesinde. Mekanik oyunların günden güne azaldığı zamanımızda, bu söz de muhtemelen yerini başka bir deyişe bırakacak. Peki Elden Ring Gold Seviyesinde ne demek?

Oyunların Gold seviyesinde olması, artık o oyunun altın DVD’ye basılabilecek hale büründüğünü, yani çıkmaya hazır olduğu anlamına geliyor. Elden Ring’in yapımcısı From Software, çok beklenen açık dünya zorlu aksiyon rol yapma oyunu için artık oyunun son halini aldığını, yaklaşık 30 saatlik bir oynanma süresi olduğunu ve ilk gün yaması için hata ayıklamalara başladıklarını duyurdu.

Oyun dünyası tarafından heyecan verici bir hafta oldu. Bunun en büyük iki sebebi kuşkusuz GTA 6 Duyuruldu ve Elden Ring Gold Seviyesinde haberleri oldu. Haftaya da zaten Sony tarafında, Sony Bungie’yi Satın Aldı haberi ve aynı zamanda Sony en az 10 Live Service Oyun Çıkaracak ile hızlı bir giriş yapmıştık. Ardından hafta ortasında Dying Light 2 Çıktı ve sonrasında Pokemon Legends: Arceus Çıktı.

Oyun eklentisi olarak ta Bruno Mars ve Anderson Paak Fortnite’a geldi. Muhtemelen bunlar arasında en fazla kişiyi sevindiren haber GTA 6 Duyuruldu olacaktır. Haftaya görüşmek üzere