Gamehunterz’a hoşgeldiniz. Sitemizde sadece güvenilir mağazalar bulunmaktadır. Uygun fiyatlı ve güvenli oyun alışverişleri dileriz.

Konuşma Zamanı: Fifa 22
Hakkında Her Şey

Bugünkü “Konuşma Zamanı” yazımızda, hem konsol hem de bilgisayar oyuncularının kırmızı çizgisi olan Fifa oyununu konuşacağız. Herkesin bilebileceği gibi, Fifa her yıl yeni oyununu çıkarmaktadır ve artık sıra da Fifa 22’ye geldi! Futbol sever gamerların merakla beklediği Fifa 22 hakkında, elimizden geldiğince bilgi vermeye çalışacağız. Peki Fifa 22 fiyat durumu ne olacak? Fifa 22’de hangi ligler olacak? Fifa 22 alırken ne beklemeliyiz? Hepsinin cevabı için, yazımızı okumaya devam edin!

Yeni Fifa Oyunundan Ne Beklemeliyiz?

Bu oyunu satın alacak herkesin aklını kurcalayan sorulardan biri de, oyunun alınmaya değer olup olmadığı. Her yıl oyunu içindeki takımlar değişse de, oyun mekanikleri az çok önceki oyunlara benziyor. Yalan olmasın, her yeni oyununda bizlere daha iyi grafikler sunan Fifa serisi, her ne olursa olsun parasına değecek bir oyun olacaktır. Buna ek olarak, aslında çoğu insanın farketmediği, fakat EA Sports’un her yıl üstüne koyarak geliştirdiği bir yönü de var. Üstünde çok düşünmedikçe farkedilmese de, EA Sports, Fifa oyunundaki yapay zekasını her oyunda bir üst seviyeye çıkartıyor. Sonuçta bu oyun, sadece arkadaşlarla oynamak için değil, kendi başınıza oynamanız için de var.

”Fifa

Bilgisayara karşı oynadığınız zaman, yapay zeka sizin yaptığınız hareketlere göre sonraki hareketlerinizi tahmin etmeye çalışır. Buna göre de sizin hareketlerinize karşı bir hareket gerçekleştirir. Bu karşı hareketlerin kalitesinin iyi olması gereklidir ki, bizler de Fifa 22’den zevk alalım. EA Sports, kendi internet sitesinin Fifa 22 bölümünde, kullandıkları yapay zeka sistemini geçtiğimiz yıllara göre çok daha geliştirdiklerini söylemektedir. Hatta ve hatta EA Sports, hucüm oyuncularının geçtiğimiz yıla göre 6 kat daha hızlı karar verebildiğini söylemiştir! Bu yüzden, daha zorlu bir bilgisayara karşı Fifa oynamaya hazır olun deriz.

Fifa 22 oyununda, diğerlerinden bariz şekilde farklı olacak bir mekanik daha var, o da “patlayıcı sprint. 1v1 mekanizmalarını tamamen değiştirebilecek bir mekanik. Hızlı ve top hakimiyeti yüksek olan oyuncularda, doğru zamanlamada basılacak koşma tuşu, oyuncunun normal koşusundan daha da hızlı bir şekilde koşmasını sağlayacak. Bunun yapılabilmesi için, topa sahip olan oyuncunun, başını dik bir şekilde tutarak, ileriye doğru bakması gerekli. Aşağıdaki videodan da görebileceğiniz gibi, patlayıcı sprint yokken ve varken, oyuncunun koşu hızı gerçekten ok değişiyor.

Uzun lafın kısası, Fifa 22 gerçekten de diğer oyunlarına göre çok daha üst düzeyde bir oyun olacağa benziyor. EA Sports, iyice ileriye giderek, oyun içerisindeki her şeyi gerçek hayata benzetmeye hatta gerçek hayatla aynı yapmaya çalışmış. Oyundaki topun yarattığı hissi gerçeğe yakınlaştırmak için, gerçek hayattaki verileri kullanan EA Sports, topun çıkardığı sesleri, alabileceği falsoları ve diğer tüm özelliklerini birebir gerçek hayattan verilerle oyuna yansıtmış! Bu kadar detaylandırılmış bir oyunu alırken beklentilerinizin yüksek olması çok normal olmalı!

Oyunda Hangi Modlar Olacak?

Özellikle son dönem Fifa oyunlarında olan çeşitli oyun modları, bu Fifa 22 oyununda da var. EA Sports, normal maç moduna ek olarak, şu ana kadar 3 adet oyun modu açıkladı. İşte bu oyun modlarını sizin için derledik.

Volta Football

Temel olarak sokak futbolu üzerine kurulu bir mod. Volta football modu sayesinde, kendinize bir karakter yaratarak, dünyanın çeşitli yerlerinde ünlenmiş sokak futbolu sahalarına gidebilirsiniz. İsterseniz tek başınıza, isterseniz de takımınızla oynayabilirsiniz. Aynı zamanda bu moddaki ilerlemeniz puan sistemi ile kayıt altına alınacak. Yeterli puanı topladığınızda özel etkinliklerde de yer alabileceksiniz!

Fifa Ultimate Team

Ronaldo ve Messi aynı takımda nasıl mı olurdu? Bu sorunun cevabını aklınızdan düşünmenize hiç gerek yok! Siz de hemen Fifa Ultimate Team modunu oynayın, hayalinizdeki kadroyu toplayın. Kendi takımınıza özel forma yaptırın ve üzerinize de özel logonuzu bastırın. Takımınızı diğer Ultimate Team oyuncularıyla maça çıkarın ve kazanmak için elinizden geleni yapın! Üstelik Fifa 22’de, futbolu bırakmış futbolcuları kadronuza alabilmeniz için de özel bir sistem mevcut. Ne dersiniz, Messi ve Ronaldo’nun yanına bir de Zidane mı gelse?

”Fifa

Kariyer Modu

Fifa oyunlarının olmazsa olmazı kariyer modu da yeni oyunda kendine yer buldu! En altlardan başlayın ve en üstlere doğru yolculuk yapın. Bu süreçte her daim kendinizi geliştirin ve rakiplerinize meydan okuyun. Unutmayın, iyi bir futbolcu olmak kolay değildir. Sizin de en iyisi olmanız için çok çalışmanız gerekecek!

Fifa 22 Sistem Gereksinimleri

Her oyunda olduğu gibi, Fifa 22’nin de belirli bilgisayar gereksinimleri olacaktır. Sizi sevindirecek habere gelirsek, Fifa 22’nin minimum sistem gereksinimleri o kadar da üst düzey değil. İşlemci olarak Intel Core i3-6100 ve onun civarındakileri minimum olarak baz alan Fifa 22, Gtx 660 ekran kartını da minimum grafik kartı olarak değerlendiriyor. EA Sports’un önerdiği sisteme gelecek olursak da, Intel i5-3550 işlemci ve Gtx 670 civarındaki ekran kartlarıyla, oyunun rahat ve güzel bir şekilde oynanacağını anlıyoruz.

Fifa 22 sistem gereksinimlerine ek olarak, EA Sports yaptığı açıklamada, herhangi bir Playstation oyun kumandasının da, bilgisayar üzerinden çalışacağını duyurdu. Yani “Dual Shock” oyun kolu olanlar, bilgisayar üzerinden Fifa 22 deneyimini gerçekten üst seviyelerde yaşayacaklar.

Fifa 22 Fiyat Durumu

Genelde yeni çıkan oyunların pahalı olarak satışa sunulması geleneğine maalesef Fifa 22 de katılmış durumda. Fifa 22 fiyat bilgisi, Steam üzerinden 419 TL olarak belirlenmiştir. Fakat bu fiyat sizin gözünüzü korkutmasın, çünkü Gamehunterz sizin için burada. Hemen Fifa 22 Fiyatları sayfamıza giderek, sizin için bulduğumuz en uygun Fifa 22 fiyatlarına bakabilirsiniz!