Gamehunterz’a hoşgeldiniz. Sitemizde sadece güvenilir mağazalar bulunmaktadır. Uygun fiyatlı ve güvenli oyun alışverişleri dileriz.

Lost Ark
Karakter Rehberi

Çok iyi bir MMO oynamaya hazır mısınız? O zaman Lost Ark tam sizlik! Piyasaya sürüldüğü andan itibaren birçok gamerın ilgisini çeken Amazon yapımı bu oyun, uzun süreler boyunca popülerliğini koruyacak gibi. Hemen size oyunu ve sizin için hazırladığımız Lost Ark karakter rehberi bilgilerimizi sunmak isteriz!

Lost-Ark

Özetle Lost Ark

MMO oyunu dendiği zaman aklınıza gelen her şey Lost Ark oyununda mevcut. Büyük bir açık dünya, birbirinden farklı özelliklere sahip karakterler, etrafta dolaşan canavarlar ve yapabileceğiniz bir sürü görev. Oyunun en tatmin edici kısımları ise, 15 adet karakter olması ve bu karakter yeteneklerinin animasyonlarını nefes kesici olması.

Oyun kendini olabilecek en kolay yolla bizlere anlatıyor. Başlangıçta diğer insanları görmeden önce ufak bir tek kişilik hikaye oynamamız gerekiyor. En fazla 1 saat sürecek bu hikayede oyunu detaylı olarak öğreniyoruz. Sonrasında ise başlasın canavar avı! İşin bir güzel yanı da, canavarlarla savaşmak çok eğlenceli. Çünkü çok sayıda canavarla aynı anda savaşabiliyorsunuz. Bu da size inanılmaz bir tatmin hissi yaşatıyor.

Oyundan kısaca bahsederken de anlamış olabileceğiniz gibi, Lost Ark oyununda karakter seçiminiz çok önemli. Çünkü bütün oyun o karakterler oynayacaksınız. Oyundan maksimum keyif almanız için karakter seçerken ince eleyip sık dokumalısınız. İşte bu sirecinize yardımcı olabilmek için, sizlere Lost Ark karakter rehberi hazırladık. Haydi, hemen başlayalım!

Lost-Ark-Karakter-Rehberi

Lost Ark Karakter Rehberi

Oyunda 5 ana sınıfın altında, toplamda 15 adet karakter mevcut. Bu karakterlerin ve sınıfların isimlerini aşağıdaki listemizden görebilirsiniz. Dilediğinize tıklayarak, karakterin iyi ve kötü yanları hakkında daha çok bilgi alabileceğiniz bölüme gidebilirsiniz.

Lost-Ark-Berserker

Berserker

Warrior sınıfındaki ilk alt karakterimiz Berserker. Kelimenin tam anlamıyla bir savaşçı. Büyük zırhlar kuşanabilen, uzun kılıçlarla düşmanlarını yok eden bir karakter. Karakterin en iyi yanlarından biri, anlaması en kolaylardan biri olması. Buna ek olarak, sahip olduğu bir yetenek sayesinde “burst mode”a giriyor ve yaptığı hasar inanılmaz rakamlara ulaşıyor.

İyi yanları olduğu gibi, elbette kötü yanları da var. Bahsettiğimiz “burst mode” bittiği zaman, yaptığınız hasar ve hızınız size biraz az gibi gelebilir. Buna ek olarak yeteneklerinin yenilenme süresi biraz uzun olabilir. Fakat yine de, eğer ki siz de sağlam ve vurdu mu oturtan bir yakın dövüş karakteri arıyorsanız, buldunuz bile!

Lost-Ark-Paladin

Paladin

Paladin, aslında bir yardımcı karakter. Yani gruptaki diğer kişilere yardım eden ve onların daha iyi bir durumda olması için uğraşan bir karakter diyebiliriz. Bu da karakterin iyi özelliklerinden birini oluşturuyor. Neredeyse her grubun bir paladine ihtiyacı var! Çünkü diğer kişilere muhteşem ek güçler (buff) verebiliyorsunuz. Buna ek olarak da oyundaki diğer yardımcı karaktere göre öğrenmesi daha kolay.

Karakterin kötü yanlarına gelecek olursak, özellikle diğer yardımcı karaktere bakıldığında, bazı yetenekleri biraz güçsüz kalabiliyor. Ayrıca eğer çok iyi bir paladin olmak istiyorsanız, uzun süreler oynamanız gerekli. Çünkü zırh ve silahınızın çok güçlü olması lazım. Fakat yine de gönül rahatlığıyla çok sağlam bir yardımcı karakter diyebiliriz!

Lost-Ark-Gunlancer

Gunlancer

Aslında oyunda hasarlara karşı en dayanıklı karakter Gunlancer diyebiliriz. Aklınıza az hasar yiyip az hasar vuran bir karakter gelmesin. Çünkü Gulancer da çok yüksek rakamlarda hasar yapabiliyor. Karakterin iyi yanlarından biri, sahip olduğu bir yetenek sayesinde canavarları üzerine çekebiliyor. Ayrıca bahsettiğimi az hasar yeme sayesinde ölmeniz de daha zor!

Kötü yanlarını düşündüğümüz zaman, birkaç özellik göze çarpıyor. Her şeyden önce tahmin edebileceğiniz gibi karakter yavaş. Bunun yanında ilk düşünüldüğünde, diğer oyunlarda olan “tank” karakterler akla gelse de Lost Ark içerisinde bu tarz bir rol yok. Anlayacağınız bu karakter ne “tank” ne de “DPS” (hasar vurmaya yönelik karakter). Fakat hem az öleyim hem de iyi vurayım diyenlere birebir!

Lost-Ark-Wardancer

Wardancer

Sıra geldi Martial Artist sınıfına. İlk olarak inceleyeceğimiz karakter Wardancer. Hızlı bir karateci olarak özetleyebiliriz aslında. Vurdukça kombo puan biriktiren ve onlarla özel yeteneklerini kullanan birisi. Yüksek hasarlar vurabilen ve çevikliği ile ön plana çıkan bir karakter. Ayrıca gruptaki kişilere ek güçler verebiliyorsunuz. Bu da sizi aranan karakterlerden biri yapıyor. Ayrıca seviye atladıkça seçebileceğiniz yetenekler diğer karakterlere göre daha fazla diyebiliriz. En azından mantıklı olan yetenekler daha fazla.

Karakterin kötü yanlarını düşündüğümüzde, akla ilk gelen oto saldırılar oluyor. Karakterin yetenekleri biraz yavaş yenileniyor. Bu nedenle de yeteneklerin dolmasını beklerken oto saldırı yapmak zorunda kalıyorsunuz. Buna ek olarak, eğer canavarlar bazı yeteneklerinizden kaçabilirse, yaptığınız hasar ciddi oranda düşebilir. Fakat genel anlamda hızlı ve güçlü bir karakter istiyorsanız, doğru bir seçim olacaktır!

Lost-Ark-Striker

Striker

Aslında özetlemek gerekirse Wardancer’ın erkek hali diyebiliriz. Tabii ki ufak değişiklikler var, fakat çevikliğin ön planda olması ve kombo puan toplaması birebir aynı. Farkları ise, bazı yetenekleri ve hızı. Karakterin iyi yanlarından biri de hızı Wardancer’a göre hafif oranda az olsa da aynı oranda da daha çok vurabiliyor. Buna ek olarak eğer ki iyi bir MM oyuncusuysanız, bu karakterle yıkım yapabilirsiniz!

Her karakterde olduğu gibi burada da kötü özellikler var. Öncelikle pozisyonlamanızın üst düzeyde olması lazım. Ne yapıp edip canavarların arkasına geçerek savaşmalısınız. Çünkü en çok hasarı ancak bu şekilde verebilirsiniz. Ayrıca Wardancer’a göre biraz da olsa yavaş olması, sanki Martial Artist sınıfından değilmişsiniz gibi hissettirebilir. Fakat yine de daha dengeli bir Wardancer isteyenlerin tercih etmesi gereken bir karakter!

Lost-Ark-Scrapper

Scrapper

Martial Artist sınıfındaki en dengeli karakter diyebiliriz. Scrapper, yeşil ve sarı olmak üzere iki tane yetenek türüne sahip. Eğer yeşil yetenek kullanırsanız sarı yeteneklerinizin puanı birikiyor ve onları kullanabilmeye başlıyorsunuz. Aynı durum tam tersi olarak da işliyor. Karakterin en iyi yanlarından biri, oyuna yeni başlayanlar için çok iyi bir seçim. Çünkü kaçma yeteneğiniz fazla ve bu da ölmenizi zorlaştırıyor. Bir diğer iyi özelliği ise iki adet yetenek türü sayesinde uzak ve yakın dövüşe girebiliyorsunuz

Gelelim karakterin kötü yanlarına. İlk aklımıza gelen durum, karakterin oynanış mekaniklerinin kolay olması. Dediğimiz gibi, bu durum aslında yeni başlayanlara güzel bir şey. Fakat ilerledikçe sizin için fazla kolay bir karakter olabilir. Buna ek olarak yakın dövüşünüzde bazı yeteneklerinizin animasyonunu beklemeniz gerekecek. Ama her ne olursa olsun, özellikle yeni başlayanlara bu güçlü karakteri tavsiye ederiz!

Lost-Ark-Soulfist

Soulfist

Soulfist çok kolay bir şekilde özetlenebilir. Dragon Ball dizininden fırlamış bir karakter düşününün. İşte o Soulfist! Yeteneklerini incelediğiniz zaman ne demek istediğimizi anlayacaksınız! Yakın ve uzak dövüşün çok iyi harmanlanmış bir hali diyebiliriz. Bu da karakterin iyi özelliklerinden biri. Bir diğer iyi özellik ise, oyundaki en güçlü yeteneklere sahip olması. Yani hasar sıralamasında bu karakter açık ara birinci!

Karakterin kötü yanlarını ele aldığımızda, ilk olarak görülen durum, eğer ki en yüksek hasarlı yeteneğinize kritik (iki kat vurma) gelmediyse, modunuz hızlı bir şekilde düşebilir. Çünkü bu durum diğer yeteneklerinizi de etkileyecek ve genel olarak yaptığınız hasarı azaltacak. Ayrıca tahminimizce bu karakterden çok fazla kişi oynayacaktır. Fakat yine de Dragon Ball hayranlarına tavsiyemizdir, Soulfist sizin için yapılmış!

Lost-Ark-Gunslinger

Gunslinger

Gunner sınıfındaki ilk karakterimiz Gunslinger. 3 adet silah kullanan bu karakterde, hangi silahı kullanmanız gerektiğini sizin seçmeniz lazım. Yakın mesafede pompalı, ortada tabanca ve uzakta da keskin nişancı almalısınız. Karakterin en iyi yanlarından biri de yetenekleri gerçekten havalı. En havalı karakterlerden birisi kesinlikle bu. Ayrıca vurduğunuz hasar gerçekten çok fazla. Uzaktan hasar vurmanız sayesinde canavarlara yaklaşmadan onları öldürebilirsiniz!

İşin kötü yanına gelecek olursak, vurduğu hasarın yüksekliği kadar yediği hasar da yüksek. Yani eğer bir canavar grubu sizi yakınında yakalarsa, işiniz biraz zor. Ayrıca sürekli silahlar arasında geçiş yapma mekaniği de biraz zorlayıcı. Bu durum klavye ve oyun hakimiyetinin üst düzeyde olmasını gerektiriyor. Fakat yine de havalı gözüken bir uzak mesafe karakteri isterseniz, işte sizin için Gunslingler!

Lost-Ark-Deadeye

Deadeye

Deadeye aslında Gunslinger'ın erkek hali diyebiliriz. Karakterin en iyi özelliklerinden biri, özellikle pompalı ile çok yüksek hasar vurması. Gunslinger’dan çok daha iyi hasarlar vurabilirsiniz. Fakat bunu canavarın arkasına geçerek yapmanız lazım. Fakat bir diğer iyi yanı da yine bu durumdan geliyor. Sadece yakın silahıyla oynayabilirsiniz. Silah rotasyonuna o kadar da gerek olmayabilir.

Kötü yanlara gelecek olursak, Deadeye karakteri de çok kolay bir şekilde öldürülebilir. Bu durumu bir de pozisyonlama ile birleştirmemiz lazım. Yukarıda dediğimiz gibi, karakter esas olarak pompalı ile canavarların arkasından hasar vuruyor. BU şekilde kendinizi pozisyonlarken çok kolay bir şekilde canavarlara yakalanabilirsiniz. Yine de genel anlamda düşünüldüğünde, iyi kaçan biriyseniz, Deadeye karakteri ile tehlike yaratabilirsiniz.

Lost-Ark-Artillerist

Artillerist

MMO oyunlarında görmeye alışık olmadığımız bir karakter. Çeviri anlamı “topçu eri” olan Artillerist, yanında taşıdığı büyük bir top ile düşmanlarını yok ediyor. Karakterin iyi özelliklerinden biri de işte tam olarak bu! Diğer oyunlarda benzeri yok. Bu durum bizce çok keyifli. Ayrıca defans ve atak gücü olarak dengeli ve ikisi de yüksek. Diğer karakterleri burduğu hasar konusunda geçebilen bir karakter.

Topçu eri olan karakterimizin kötü yanlarına gelecek olursak, yeteneklerini atarken her daim nişan almanız lazım. Eğer karakteriniz doğru yöne bakmıyorsa, yeteneğiniz boşa gidecektir. Kısacası konsantrasyon isteyen bir karakter. Bir diğer kötü durum ise, bazı animasyonlarının yavaş olması nedeniyle hasar yiyebilirsiniz. Fakat yine de alışılmışın dışında ve güçlü bir karakter oynamak isteyenlerin en dopru seçimi olacaktır!

Lost-Ark-Sharpshooter

Sharpshooter

Okçu dendiği zaman aklınıza gelen karakter özelliklerinin toplandığı yer burası. Sharpshooter, ok ve yay sayesinde canavarları yok eden bir karakter. Oynaması inanılmaz keyifli. En iyi özellikleri ise uzak mesafeden yüksek hasarlar vurabilirsiniz. Buna ek olarak öğrenmesi kolay. Ayrıca yanınızda her daim bir hayvanınız olacak ve o da sizinle beraber savaşacak!

Karakterin kötü yanlarına gelirsek, ilk göze çarpan durum karakterin yeteneklerinin biraz sıkıcı olması. Eğer oynarsanız anlayacaksınız, Sharpshooter olarak kullanmanız gereken yeteneklerin sırası belli ve genelde aynı. Bu durum sizi belki biraz sıkabilir. Buna ek olarak karakterin kendine has olan yetenekleri genelde büyük bir alana vurmuyor. Fakat yine de öğrenmesi kolay ve okçu sevenler için tek seçenek. Eğer ki sıkılmadan oynarsanız, aranan bir karakter olacaksınız!

Lost-Ark-Bard

Bard

Müzik sever misiniz? İşte size müzik çalarak yetenek vuran bir yardımcı karakter. Mage sınıfındaki iki karakterden biri olan Bard, aynı Paladin gibi yardımcı bir karakter. Paladin ile kıyaslandığı zaman, yardımcı yeteneklerinin daha güçlü olduğu görülebiliyor. Grubunuzdaki diğer kişilere kalkan verebiliyorsunuz. Bu durum da sizin grup bulmanızı iyice kolaylaştırıyor. Eğer Bard oynarsanız, grup bulamama ihtimaliniz yok!

Gelelim Bard oynamanın kötü yanlarına. Müzik çalarak yetenek vurması her ne kadar kulağa hoş gelse de, her daim müzik tınısı duayacak olmanız bir yerden sonra sizi rahatsız edebilir. Oyunun sesini kapatmak zorunda bile kalabilirsiniz. Buna da ek olarak, vurduğu hasar sayıları diğer karakterlere göre düşük. Bu durum da seviye atlamayı zorlaştırıyor. Fakat yardımcı karakter oynamak isteyenler için çok mantıklı bir tercih olacaktır!

Lost-Ark-Mage

Sorceress

Büyü ile hasar vuran karakter arayanlar için, sıra Sorceress karakterinde. Adından da anlayabileceğiniz gibi, büyüleriyle canavarları resmen haritadan silen bir karakter. Oynaması çok eğlenceli! Karakterin iyi özelliklerinden biri de yeteneklerinin görsel efektlerinin üst düzeyde olması. Hem uzaktan yüksek hasarlar vurabileceğiniz hem de görsel şölen izleyeceğiniz bir karakter. Buna ek olarak, seçebileceğiniz çok güçlü iki adet oynama stili var. Bu sayede karakterden sıkılmayacaksınız da!

Sorceress karakterinin kötü yanlarına gelecek olursak, tahmin edebileceğiniz gibi ilk olarak düşük defans mekaniği var. Yani karakterin defans yeteneği düşük. Bu da yakalandığınız zaman ölmenizin muhtemel olduğunu gösteriyor. Buna ek olarak, kullandığınız yeteneklerin efektleri çok güzel olsa da, bazıları çok uzun. Bu nedenle hızlı savaşlara bazen yeteneklerinizi yetiştiremeyebilirsiniz. Fakat hem göze güzel gelsin hem de büyü kullanarak vurdu mu oturtsun diyorsanız daha fazla dolaşmayın. Sorceress size göre!

Lost-Ark-Shadowhunter

Shadowhunter

Son sınıf olan assassin sınıfının ilk üyesi Shadowhunter karakterine merhaba deyin! Çift eline de çift taraflı bıçak alabilen bu karakter, inanılmaz havalı gözüküyor. Çevikliği ile ön plana çıkan Shadowhunter oynaması en zevkli karakterlerden biri. Üstelik bazı yeteneklerini uzak mesafeden de kullanabilirsiniz. Buna ek olarak, yetenek animasyonlari sorceress kadar olmasa da mükemmel.

Gelelim kötü yanlarına. İşin biraz kozmetiğine kaçacağız, fakat en havalı yeteneklerinden birisi, maalesef kullanılamıyor. “Demon Form” adındaki yetenek normalde sizi karanlık bir canavara dönüştürerek vurduğunuz hasarı arttırıyor. Fakat ilerleyen seviyeler bu yeteneği değiştirmeniz gerekiyor.

Elbette yerine gelen yetenek de çok güçlü ama “Demon Form” havasını vermiyor. Buna ek olarak karakterin vurduğu hasar çok yüksek değil. Fakat seri vurduğu için genel anlamda az vurmuyor. Yine de havalı bir yakın dövüş arayanların karakteri belli!

Lost-Ark-Deatblade

Deathblade

Sıra geldi oyundaki son karakterimize. Shadowhunter karakterine benzer bir yapıya sahip. Fakat hem PvE hem de PvP özelinde ondan daha güçlü diyebiliriz. Çok hızlı bir şekilde vuran ve hareket eden bu karakterin en iyi özelliklerinden biri öğrenmesi çok kolay. Uzun süreler harcamadan iyi bir Deathblade olabilirsiniz. Ayrıca vurduğunuz hasar da gerçekten yüksek!

Karakterin kötü yanlarından birisi, pozisyonlama gerektirmesi. Kendinizi her daim canavarların arkasında pozisyonlamalısınız. Ancak bu sayede en yüksek hasarı verebilirsiniz. Bu durum bazen can sıkıcı olabiliyor. Buna ek olarak da öğrenmesinin kolay olmasının bir eksisi var.

İyi ve kötü bir Deathblade arasındaki fark bilgi değil, ekipman durumu. Yani ne kadar iyi oynarsanız oynayın, ekipmanlarınız iyi değilse, iyi bir Deathblade olamazsınız. Eğer ki ekipman kasmaya üşenmezseniz, güçlü ve hızlı çift bıçaklı bir karakter arayışındaysanız, daha fazla vakit kaybetmeyin deriz!