Gamehunterz’a hoşgeldiniz. Sitemizde sadece güvenilir mağazalar bulunmaktadır. Uygun fiyatlı ve güvenli oyun alışverişleri dileriz.

Ne Olacak Bu
Oyun Bilgisayarı Fiyatları?

Hepimiz aynı dertten yakınıyoruz. Oyun bilgisayarlarının fiyatları… En büyük hobimiz olan bilgisayar oyunları oynamayı maalesef biz gamerlar için çile haline getiren bir durum. Çünkü iyi oyunlar oynayabilmek için veya oyunları kaliteli bir şekilde oynayabilmek için bize gereken en önemli şey iyi bir bilgisayar. Özellikle son zamanlarda bilgisayar parçalarının da fiyatlarının artmasıyla, sektör gerçekten cepleri zorlayan bir seviyeye geldi. Bilgisayara ayrı para vermek bir de oyuna ayrı para vermek artık biz gamerları zorlayan bir seviyede. Bu işin önüne geçilmediği sürece, artık bilgisayar oyunu oynamak sadece bir hayal olacak. Peki sektör hangi seviyelere gidecek? Ne zaman oyun bilgisayarı satın almak için doğru bir vakit? Bilgisayar almalı mıyım yoksa toplamalı mıyım? Bütün sorularınıza tahmin ettiğimiz cevaplar için yazımızı okumaya devam edin!

Oyun Bilgisayarı Fiyatları Neden Pahalı?

Tabi ki ve maalesef bu pahalılığın temel nedeni döviz kurları. Hepinizin tahmin ettiği gibi ekran kartı, işlemci veya anakart gibi temel bilgisayar bileşenleri yabancı şirketlerin ürünleridir. Bu nedenle döviz kurları üzerinden alınmaktadırlar. İşte bu, bizce oyun bilgisayarlarındaki en temel pahalılık nedenidir. Bu duruma bir de vergiler de eklendiği zaman, fiyatlar gerçekten de yükseliyor. Gamerlar bu pahalılıkla mücadele edebilmek adına çeşitli alternatifler geliştiriyorlar. Bunlardan ilki bilgisayarı hazır olarak değil, parça parça almak, ki Gamehunterz ekibi olark biz de bu yöntemi desteklemekteyiz. Ayrıca, bilgisayar almak isteyen kişileri, teknoloji mağazaları yerine, direkt olarak bilgisayar satışı yapan mağazalara yönlendirmeyi tercih ederiz. Örnek vermek gerekirse, İtopya veya İncehesap gibi sadece bilgisayar (hatta oyuncu bilgisayarları ve ekipmanları) üzerine kurulu mağazaların diğer teknolojik mağazalar göre daha ucuz olduğunu düşünmekteyiz. Peki gelelim başka bir konuya: Bilgisayarı hazır almakla parçalarını ayrı ayrı almak nasıl bir fark yaratıyor? Hemen cevaplayalım.

Hazır Bilgisayar Mı, Parça Alıp Toplamak Mı?

Ekip olarak bu soruya vereceğimiz cevap çok belli, oyun bilgisayarları konusunda kesinlikle parçaları alarak toplamak, hazır almaktan çok daha karlı. Geçtiğimiz yıl bilgisayar toplamış biri olarak, hazır sistemlere göre çok daha mantıklı olduğunu söyleyebilirim. Her şeyden önce, hazır sistemlerde size sunulan ile sınırlısınız, fakat toplama bilgisayarlarda hiç bir şekilde sınırınız yok. Dilediğinizi seçmekte özgürsünüz. Bu sayede, gereksiz masrafan kurtulabilirsiniz. Hazır bilgisayarlarda genellikle en az bir parça gereğinden üst düze olur, bu da bilgisayarı daha da pahalı yapar. Bir diğer konu ise, özgür olduğunuz için, istediğiniz parçayı sonradan da alma şansına sahip olursunuz. "Parçası eksik bilgisayar mı olur?" demeyin, çünkü olabiliyor. Hemen size ilgisayarımı toplarken uyguladığım stratejimi anlatayım.

Bilgisayarımı toplarken, bir anda çok yoğun bir masraf çıktığını fark ettim. Bu nedenle bazı parçaları sonradan alma kararı aldım. İlk olrak, iki tane 8 GB Ram yerine, bir tane aldım ve ekran kartı almaktan vazgeçtim. Ekran kartı parasını biriktirebilmek adına yaklaşık 2 ay bekledim ve bu sürede işlemcimin içine gömülü olan ekran karını kullandım. Performans olarak kesinlikle bir ekran kartının yerini tutamaz, fakat bize inanın, idare edilebiliyor. İki ayın sonunda istediğim ekran karını ve bir tane daha 8 GB Ram aldım. Bu sayede, hazır bilgisayara göre çok daha uygun bir şekilde, 2 ay içerisinde istediğim bilgisayara sahip olmuş oldum. Uzun lafın kısası, oyun bilgisayarı almak istiyorsanız, kesinlikle parça toplama olarak almanızı ve hatta masraftan iyice kaçmak için tüm parçaları aynı anda almamanızı tavsiye edebiliriz.

Oyun Bilgisayarı Almak İçin Doğru Zaman Mı?

İşte bu güzel bir soru. Forumlara baktığınız zaman, oyun bilgisayarı fiyatları üzerinden bir sürü tartışma görebilirsiniz. İnsanlar fiyatların her daim pahalı olduğunu söylecekler, ki haklılar da. Fakat aynı zamanda bazı "bilgin" kişilerden de şu yorumu duyabilirsiniz: "Fiyatlar uçtu bu devirde bilgisayar alınmaz!". İşin aslına bakarsanız, fiyatlar bu şekildeyken insanın bilgisayar alası gelmiyor, o konuda haklılar. Fakat hesaba katmadıkları bir konu şu ki, fiyatlar hiç bir zaman düşmüyor, her zaman yükseliyor, en azından sabit kalıyor. Üst model bir bilgisayar almak için para biriktirmeye başladığınız zaman, geçen belirli bir sürenin ardından, farkedeceksiniz ki başladığınız noktadan daha uzaktasınız, çünkü bilgisayarın fiyatı artmış. Çok ender durumlar veya zamanlar haricinde, genellikle yaşanan durum budur. O yüzden istediğiniz bilgisayarı almanın doğru zamanı, kafanıza koyduğunuz zaman diyebilirim. Hele bir de parça toplayarak almaya karar verirseniz, alabildiğiniz hayati parçaları alarak bilgisayarınıza bir an önce kavuşmanızı öneririm. Bu konuya da nokta koymadan önce, sizlere Forum DonanımHaber'deki ölümsüz ve zamansız konu başlığını bir daha hatırlatmak isteriz!

Oyun Bilgisayarını Aldık, Oynayacak Oyuna Para Kalmadı!

Bir de böyle tatsız bir problem var. Elinizdeki paranın neredeyse tamamını bilgisayara harcadıktan sonra, elinizde oyun için para kalmaması. Bir gamer neden yeni bir bilgisayar alır? Çok basit, çünkü daha güncel oyunları oynayabilmek istiyordur. Bir kişinin elinde üst düzey sistem gerektiren oyunlar oyun da kötü sistemi olmasıyla, üst düzey sistemi olup sadece düşük sistem oyunlara sahip olması birbirinden kötü iki şeydir. Tabi ki ilk durum daha kötü, çünkü iyi bir sisteme sahip olmak, yeni bir oyun almaktan çok daha zordur. Fakat ikinci durumu yaşayanlar için Gamehunterz burada! Siz daha rahat bir şekilde oyun alabilin diye, oyun fiyatlarını onlarca resmi satıcı üzerinden karşılaştırıyoruz ve sizleri en uygun satıcılara yönlendiriyoruz. Bu sayede, almak istediğini oyunları düşündüğünüzden de ucuza alabiliyorsunuz ve paranız cebinizde kalıyor. Daha az paraya daha çok oyun alın, oyun oynamanın keyfine sonuna kadar varın diye buradayız. Unutmayın, Gamehutnerz ekibi olarak, siz oyun aldıktan sonra da sizlere destek vermeye devam ediyoruz. Satıcılarla yaşayabileceğiniz herhangi bir problemde her zaman sizin yanınızda olacağız ve yaşanan problem giderilene kadar da elimizden geldiğince size destek olmaya devam edeceğiz!