Gamehunterz’a hoşgeldiniz. Sitemizde sadece güvenilir mağazalar bulunmaktadır. Uygun fiyatlı ve güvenli oyun alışverişleri dileriz.

Oyunlardaki Easter Eggler

Hepimiz oynadığımız oyunlarındaki detayları görmek isteriz. Fakat bazen öyle detaylar vardır ki, onları görmek çok zor olur. Çünkü yapımcılar o detayları oyunun en gizli köşesine gömerler. İşte bu tarz görünmez detaylara, oyunlardaki Easter Eggler denir.

Easter Eggler barındıran bir oyunda, o gizlenen şeyleri görmek sizi baya mutlu edecektir. Hiç tahmin bile edemediğiniz oyunlarda neler neler var bir bilseniz, şaşırır kalırsınız. İşte bu yüzden bu yazımızda, sizin için oyunlardaki Easter Eggler hakkında bilgiler paylaşacağız. Haydi başlayalım.

Oyunlardaki-Easter_Eggler

Oyunlardaki Easter Eggler Hakkında Kısa Bilgi

Her şeyden önce yazımızın konusu hakkında kısa da olsa bir bilgi vermek isteriz. Genelde oyun yayıncıları, kendi ekiplerine veya ailelerine ait detayları oyunlara gizlice eklemeyi sever. Hatta bazı yayıncılar oyunlara halk arasındaki mitleri de ekler.

İşin aslına bakarsanız, oyunlardaki Easter Eggler oyun hikayesini çok da etkilemiyor. Fakat yapımcılar için mükemmel bir amaç taşıyor. Oyun çıktığı zaman, oyunun içinde gizli bir bilgi olduğunu söyleyen yapımcılar, oyunun oynanma saatini artırmış oluyor. Öte yandan bizler de oyundaki bu detayları bulunca çok seviniyoruz. Karşılıklı kazanç…

Anlayacağınız tamamen bizi şaşırtmak ve sevindirmek üzere kurulu olan oyunlardaki Easter Eggler en nihayetinde hoş detaylar. Her oyunda böyle şeyler olmuyor tabii. Biz de bu yüzden sizin için oyunlardaki Easter Eggler listesi hazırladık. Daha fazla vakit kaybetmeden hemen listemize geçelim!

Cyberpunk 2077 - Harry Potter Göndermesi

Oyunlardaki Easter Eggler genelde bilerek yapılır. Fakat bazıları ufak bir problem ve yaratıcı bir fikir sayesinde doğar. İlk easter eggimiz de ufak bir bug sayesinde hayata gelmiş.

Cyberpunk 2077 biz gamerları hayal kırıklığına uğratmış oyunlardan biri. Bu durumun temel sebeplerinden biri de oyundaki problemler. Hatta ve hatta buglarla dolu olan oyuna versiyon 1.3 yaması bile gelmişti. Fakat yine de istenilen performansı yakalayamayan oyunda, muhteşem bir detay var.

Oyundaki yapay zekalı NPC’lerin sürekli olarak bir duvara yürüdüğünü fark eden yapımcılar, muhteşem bir göndermede bulunmuş. Harry Potter izleyenleriniz mutlaka yakalayacaktır. Yapımcılar duvarın içinden geçilebilir bir yapıda olmasını sağlayarak, duvarın üstüne “Hit Here”, yani “Buradan Geçin” anlamı çıkacak bir yazı yazmış.

Cyberpunk-Easter-Egg

Harry Potter filmlerindeki tren istasyonunda bulunan ve büyücülerin içinden geçerek kendi trenlerine ulaştığı duvara bir gönderme yapılmış. Bize kalırsa çok hoş bir detay. O yüzden oyunlardaki Easter Eggler listemizin ilk sırasında olmayı hak etti!

Siz de bu easter egg’i görmek isterseniz, Cyberpunk 2077 oynamanız yeterli! Hemen Cyberpunk 2077 fiyatları sayfamıza giderek, en uygun fiyatlı güvenilir mağazaları bulabilirsiniz.

Korku Oyunundan Korku Filmlerine Gönderme

Sıradaki gizlenmiş detayımız, yeni ve popüler oyunlardan biri olan Back 4 Blood oyunundan. Çok küçük bir easter egg olsa da, bizce hoş düşünülmüş ve oyunu oynarken arkadaşlarınıza satabileceğiniz bir bilgi.

Arkadaşlarınızla Back 4 Blood oynarken, zombilerle dolu bölgelerden ilerliyorsunuz. Bazen yürürken kaybolabilirsiniz. Bu durumda kalırsanız yollardaki tabelalara bakarak gitmeniz gereken yolu bulabilirsiniz. Fakat tabelaları dikkatli okursanız bir şey fark edeceksiniz!

Back-4-Blood-Easter-Egg

Back 4 Blood oyunundaki sokak isimlerinin yazılı olduğu tabelalardaki isimler, yapımcıların kafasından uydurduğu isimler değil! Hepsi çok ünlü korku filmlerinin ismi. Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz sokak ismi, 1984 yapımı ünlü Elm Sokağında Kabus korku filmine bir gönderme!

Eski fakat klasik filmlere yapılan bu tarz göndermeler bizi çok sevindiriyor. Back 4 Blood yapımcılarını burdan tebrik ediyoruz!

Pacman Her Döneme Konu Olmuş

Klasikleşmiş filmler kadar, klasikleşmiş oyunlar da easter egg olabiliyor. Oyunlardaki easter eggler listemizin sıradaki seçileni, Assassin’s Creed Valhalla oyununa konu olan Pacman! Görebileceğiniz gibi, son dönem oyunlarda bile eski ama kült olmuş Pacman’e göndermeler var.

Oyundaki mağaralardan birine girdiğiniz zaman, karşınıza bir yemek masası çıkacak. Yemek masasının üstüne, yuvarlak bir peynir var. Fakat peynirin bir bölümünden üçgen bir parça kesmişler. Buna ek olarak da peynirin önünde elmalar duruyor.

Valhalla-Easter-Egg

Yukarıdaki fotoğraftan da görebileceğiniz gibi, masanın sağ tarafında, hayaletleri yemeye çalışan Pacman’e bir gönderme var. İlk video oyunlarından biri olan Pacman’e saygılarımızla!

As Bayrakları

Oyunlardaki Easter Eggler listemizin sıradaki oyunu, bize “As bayrakları” dedirten bir detay. Yaşanılan bir nükleer savaşın üzerinden 200 yıl geçmiş bir oyun. Kıyamet sonrası dönemlerde geçen fütüristik bir çevre. Fakat günümüz dünyasına uzak bu konuya sahip bu oyunda bile, gizli detaylara yer vermişler. Hatta bir tanesi direkt olarak Türkiye’yi ilgilendiriyor.

Oyundaki Quincy bölgesinin etrafında bulabileceğiniz bir beyzbol topunun üzerinde, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası mevcut! Hatta oyun yapımcıları, o imzanın uzun arayışlar sonucunda bulunduğunu söylüyor. Oyuna Atatürk’ün imzasını olabildiğince doğru bir şekilde aktarmak için, tonlarca evrak aramışlar.

Fallout-4-Easter-Egg

Atatürk’ün imzası için neden beyzbol topu seçtiklerini bilemedik. Fakat yine de göğsümüz kabardı! Fallout 4 ekibine bu güzel jest için teşekkür ederiz!

Ofansif Bir Gönderme

Oyunlardaki göndermeler yaygın olarak içimizi ısıtan tarzda oluyor. Fakat bazen de ofansif göndermeler olmuyor değil. Witcher 2 oyunundaki easter egg de, ofansif göndermelere bir örnek olabilir.

Witcher-2-Easter-Egg

Yukarıdaki fotoğraftan da görebileceğiniz gibi, Witcher 2’deki gizlenmiş bu detay, biraz ürpertici. Oyundaki ana köyün yakınlarındaki bir samanlıkta, Assassin’s Creed karakterlerinden birinin ölüsünü görebilirsiniz.

Assassin’s Creed yapımcıları bu easter egg’den ne kadar rahatsız oldular bilinmez. Fakat biz ilk gördüğümüzde çok şaşırdık. Böyle bir detayın arkasında yatan sırrı da bilmiyoruz. Çünkü edeni incelemek için tıkladığımızda, karakterimiz sadece “Hmm” şeklinde bir yorum yapıyor!

Kral Arthur’un Gücü Adına

Dying Light birbirinden güzel Easter Eggleri içinde barındıran oyunlardan biri. Öyle ki, oyundaki bu gizli detaylara dair 30 dakikalık videolar görebilirsiniz. Bu nedenle, listemize bu muhteşem oyundan bir kare eklememiş olsak üzülürdük!

Bildiğiniz gibi Dying Light zombilerle savaştığınız bir oyun. Onlarla savaşırken de çeşitli silahlara ihtiyacınız var. Fakat bir silah var ki, diğerlerine göre hem daha güçlü hem de daha anlamlı.

Dying-Light-Easter-Egg

Yukarıdaki fotoğrafta görmüş olduğunuz kılıç, efsanevi İngiliz Kral Arthur’un kılıcı. Başka bir deyişle Excalibur! Eğer ki oyunda bu kılıcı bulabilirseniz, en güçlü silahlardan birini bulmuş olursunuz.

Polonyalı geliştiriciler tarafından yapılmış Dying Light oyununda, İngilizlere ait böyle bir Easter Egg, hoş bir sürpriz olmuş.

Belki De Keşfedemediğimiz Bir Sürü Easter Egg Var

Araştırdıkça daha da fazla detay bulunabilir. Yani daha da derin bir araştırmayla listemiz uzar gider. Fakat sizin için son dönemlerde çok konuşulan bu oyunlar üzerinden bir liste hazırlamak istedik.

Sizin için listemize eklemediğimiz fakat yine de hoş easter eggler içeren bazı oyunları da yazmak isteriz. Küçük bir eğlenceye ne dersiniz? Çünkü bu oyunlardaki gizlenmiş detayları sizinle paylaşmayacağız, sadece ufak ipuçları vereceğiz. Bakalım siz bulabilecek misiniz?

Daha bizim bulamadığımız, hatta ve hatta hiç kimsenin bulamadığı bazı Easter Eggler olduğuna eminiz. Peki hiç sizin kendinizin bulduğu bir Easter Egg oldu mu?

Umarız ki oyunlardaki Easter Eggler listemizi beğenmişsinizdir. İleride çıkacak oyunlarda da bu tarz hoş ve gizli detayların olmasını çok isteriz.