Gamehunterz’a hoşgeldiniz. Sitemizde sadece güvenilir mağazalar bulunmaktadır. Uygun fiyatlı ve güvenli oyun alışverişleri dileriz.

Ücretsiz Oyunlar: Konuşma
Zamanı

Bu zamanlarda gamer olmak maalesef çok da kolay değil. Bilgisayarlar ve ekipmanlar birbirinden pahalı. Haydi diyelim bilgisayar bir şekilde çözüldü, peki oynayacak oyunlar? Bizce esas kritik olan da zaten bu. Herhangi bir bilgisayara göre oyun bulunabilir. Her ne kadar son teknoloji bir oyun olmasa da, elbette her bilgisayarın kaldırabileceği oyunlar vardır. Fakat işin sıkıntılarından biri de bu, oyunlar. Daha doğrusu oyunların fiyatları. Pc oyunları, geçtiğimiz zamanlarda gerçekten çok pahalı olmaya başladı. Bu nedenle biz gamerlar da haklı olarak ücretsiz oyunlar araştırmaları yapmaya başladık. Çünkü en doğal hakkımız olan Pc oyunları oynamak, artık ne yazık ki hobi olmaktan çıkıp bir lüks haline gelmiştir.

Gamehunterz olarak bu duruma çözüm getirmek istediğimiz için, onlarca resmi ve güvenilir satıcı üzerinden fiyat karşılaştırması yaparak sizleri en uygun satıcılara yönlendiriyoruz. Fakat bu durum üzücü bir şekilde bazen yetmiyor. Çünkü bir oyunu en uyguna satan yer bile aranılan fiyattan daha pahalı olabiliyor. Bizi de rahatsız eden bu duruma bir nebze de olsa çözüm getirebilmek adına, sizler için ücretsiz oyunlar üzerine de araştırmalar yapıyoruz. Bu yazımızda da sizlerle bu konu hakkında konuşmak isteriz!

’Ücretsiz

Ücretsiz Oyunlar Neden Bu Kadar Popüler?

Ücretsiz oyunlar gamerlar arasında en çok tercih edilen oyunlar arasında. Tabi ki bunun en büyük nedenini anlamak için bilim adamı olmaya gerek yok. Türkiye genelindeki ortalama bir gamerı düşündüğümüzde, kişinin cebindeki para belli, alım gücü belli. Yanlış anlaşılmasın, kimseyi küçümsemiyoruz, sadece oyun fiyatları konusunu eleştiriyoruz. Birbirinden pahalı oyunlar nedeniyle gamerlar artık hobi olarak, sadece eğlenmek için oyun oynayamıyor. Tam da bu nedenle, artık ücretsiz oyunlar revaçta.

Ücretsiz oyunlar genel olarak düşünüldüğü zaman, iki kategoride toplanabilir. Online olarak oynanan ücretsiz oyunlar ve hikayeye sahip online oyunlar. İki kategoride de gerçekten çok başarılı oyunlar mevcut. Fakat yine de her gamerın da tahmin edebileceği gibi, ücretsiz olan hikayeli bir oyundan üst düzey bir performans beklememek gerekir. Yani, hiç para vermeden üst düzey grafiklere sahip bir hikayeli oyun beklemek biraz haksızlık olur. Öte yandan online oyunlarda ise, en çok tercih edilen oyunların hepsi ücretsiz oyunlar kategorisinde. Gerçekten hiç para ödemeden oynayabileceğimiz oyunların olması biz gamerların yüzünü güldürüyor.

Bu yazımızda da, sizler için seçtiğimiz bazı ücretsiz oyunlar derledik. Bu listeyi oluştururken, sıralı bir liste olmadığını ve genel olarak gamerlar tarafından sevilen oyunları ele aldığımızı belirtmekte fayda var. Araya birkaç tane de çok rastlanmamış oyunlar koymaya çalıştık. Umarız ki aralarından güzel oyunlar bulabilirsiniz!

’Ücretsiz

En İyi Ücretsiz Online Oyunlar

Hikayeli bedava oyunlar anlatmadan önce, ücretsiz online oyunları anlatarak bu listeyi hızlıca geçmek isteriz. Çünkü eminiz ki nerdeyse her gamer tarafından bilinen oyunlara değineceğiz. Fakat yine de değinmeye fayda var diye düşünüyoruz. İşte başlayalım!

Son zamanların en popüler online oyunlarından biri olan Valorant’la listemizi açmak istedik. Valorant, özellikle CS-GO’ya rakip olarak gelen ve büyük bir kitleyi çok kısa sürede kendine çeken bir oyun. Tamamen ücretsiz olarak oynanabiliyor olması ve “pay to win” dediğimiz, para ödemeden kazanılamayacak bir oyun olmaması ile de gamerları sevindiriyor. Aynı zamanda oyundaki hile karşıtı sistem, çok başarılı bir şekilde çalışıyor.

’Valorant’

Elbette her gamerın Valorant’ı bildiğine eminiz, fakat bazı gamerların bu oyuna önyargısının olduğunu düşünüyoruz. Özellikle zamanında CS-GO oynayan kişiler, ısrarla Valorant’ı denemiyorlar. O kişilere seslenmek gerekirse, Valorant mutlaka bir şansı hak eden bir oyun. “Valorant mı CS-GO mu?” tartışmasına hiç girmiyoruz, fakat ikisinin de birbirinden güzel özellikleri varken, bence ikisine de şans verip en çok hoşunuza gideni bulmanız gerekli!

Oynaması tamamen ücretsiz olan Valorant aynı zamanda sizlerin de bildiği gibi oyun içi ürünlere sahip. Valorant Points sayesinde, oyun içinde istediğiniz silah skinlerini ve kostümleri alabilirsiniz. VP satın almak isteyen tüm okurlarımız da, buraya tıklayarak VP fiyatları karşılaştırması yapabilirler!

Warzone

Sırada yine tamamen ücretsiz fakat biraz yüksek sistem gereksinimi isteyen bir oyunda. Efsanevi Call of Duty serilerinin “battle royale” oyunu olan Warzone, çıktığı ilk günden beri en çok oynanan battle royale oyunlarından biri. Bize göre bu konumda olmayı kesinlikle hak ediyor. Gerek grafikleri, gerek oynanış hissiyle, bilgisayarı kaldıran herkesin denemesi gereken bir oyun. Oyunda son dönemlerde bir hileci problemi olmuş olsa da, yayıncı firma olan Activision bu durumu da kontrol altına almayı başardı.

Diğer battle royale oyunlarından farklı olmak için yapılan bazı mekanikler, oyuna ayrı bir hava katıyor. Bunlardan en büyük örneği de “Gulag” sistemi. Uçaktan atladıktan sonra, ilk 20 dakika içerisinde 1 kere ölme hakkınız oluyor. İlk ölüşünüzde iki asker sizi bir arenaya kapatıyor ve başka bir oyuncuyla 1v1 karşılaşıyorsunuz. Kazanmanız durumunda ise sizi tekrardan oyun alanına gönderiyorlar.

Özellikle battle royale hayranlarına sesleniyoruz, eğer ki bilgisayarınıza güveniyorsanız mutlaka Warzone’u denemeniz lazım. Bize inanın, oyundaki vuruş ve hareket mekaniklerine aşık olacaksınız!

Ücretsiz online oyunlar listemizi çok da uzatmadan geçmek istiyoruz. Çünkü malum çoğu birbirinden popüler oyunlar. Fakat son olarak sizlere önereceğimiz oyun, diğerlerine göre nispeten daha az bilinen bir oyun diyebiliriz.

Brawlhalla

Üst düzey bir sistem gereksinimi olmayan, eğlenceki ve çok da vaktinizi almayacak bir online oyun arıyorsanız, Brawlhalla tam sizlik! Farklı özelliklere sahip karakterler arasından istediğinizi seçebileceğiniz ve küçük bir arenada savaşacağınız bir oyun. Oyun başladıktan sonra yerdeki silahları alarak karşınızdaki kişiyle savaşmaya başlıyorsunuz. Yerdeki silahlar derken de makineli tüfekler beklemeyin. Baya mızrak, ok ve kılıç gibi silahlar geliyor.

Sokak dövüşü oyunları gibi, kombolar yaparak güçlü saldırılar yapabileceğiniz Brawlhalla, arkadaşlarınızla güzel vakit geçirmek için çok uygun bir oyun. Anlatıldığında kulağa oynaması kolay gelse de, ustalaşmanın zor olduğu bir oyun. O yüzden en iyi ücretsiz oyunlar tavsiyemizin kapanış oyunu olmayı hak ediyor diyebiliriz.

En İyi Hikayeli Ücretsiz Oyunlar

Gelelim her gamerın aradığı, hikayeli ücretsiz oyunlar kısmımıza. Atalarımızın da dediği gibi, “beleş sirke baldan tatlıdır”. O nedenle bedava oyunlar da bir başka tatlı oluyor. Sağ olsun Epic Games bu konuda gamerlara çok yardımcı oldu, hatta ve hatta GTA 5’i bile bedava verdi. Fakat esas olay, her daim bedava oyunlar olarak kalabilecek bir oyun yapmakta diye düşünüyoruz.

Sizlere tavsiye edeceğimiz oyunların ilki, ışıkları kapatmadan oynanamayacak türden. Hazırsanız korku oyunları arasında daha çok konuşulması gereken, bedava oyunlar arasında daha çok sözü geçmesi gereken Cry of Fear hakkında bilgi verelim. Oyunumuz 8 saate varan hikaye modu görevleri ile sizlere inanılmaz bir deneyim sunacaktır. Co-op olarak da oynanabilen bir oyun olması da işin bir diğer avantajı. Yani arkadaşlarınızla da oynamak isterseniz, buyursun gelsinler!

’Cry

Bulmacalarıyla sizlerin kafasını yoracak, hiç beklemediğiniz anda önünüze çıkan canavarlarla sizi korkutacak bu muhteşem oyunun, tek kötü yanı grafikleri olabilir. 2013 yılında piyasaya sürülen bu oyun, grafikleri olarak ilk zamanlardaki Counter Strike oyunlarını andırıyor. Fakat Cry of Fear oynamak isteyenlerin grafiğe takılmayacağından, kendilerini hikayede kaybedeceğinden eminiz! Bedava oyunlar arasında korku dolu anlar yaşamak için Cry of Fear sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın!

“Bana öyle uzun oyunlar gelmiyor, kısa olsun benim olsun” diyorsanız tam size göre bir bedava oyun bulduk! Dinner With an Owl adındaki, 1 saatten daha kısa sürede bitebilecek bir oyun. Basit ve kafa dinlendirici olduğu kadar, ilgi çekici bir hikayeye sahip. Oynayan herkesin hikayesinin etkisinden bir süre çıkamadığı bir oyun desek, yalan söylemiş olmayız.

’Dinner

Oyundaki temek amacınız, sizi bir çeşit büyü ile malikanesinin içine kapatmış ev sahibinden kurtulmak. Ev sahibinin de bir baykuş vari yaratık olduğunu da söylemek gerek. Oyunda ilerlerken fark edeceksiniz ki, içinden çıkılamayacak bir döngünün içine girmişsiniz. Bütün gizemleri çözebilecek misiniz? Kendinize güveniyorsanız sizi buraya alalım!

Bedava oyunlar listemizin sıradaki oyunu, şirin mi şirin bir oyun. Iron Snout adındaki oyunda, ormanda dolanan bir domuzcuğu canlandırıyoruz. Şirin mi şirin dememizin sebebi de gerçekten tatlı grafiklerin olması. Fakat sanmayın ki tek işiniz etrafta dolanmak… Bir domuz olarak kendinizi etrafınızdaki tehditlerden korumalısınız.

’Iron

Ormanda etrafınızda sizi yok etmek isteyen hayvanlar varken, onlarla savaşmayı öğrenmeniz lazım. Kombo puanları kazanabileceğiniz saldırıları keşfetmeli ve güçlü saldırıları sizi daha çok zorlayan düşmanlarınızda kullanmalısınız. Tatlı grafiklere sahip ama bir o kadar da eğlenceli bir mini oyunda, bu domuzcuğu hayatta tutarım diyorsanız, oyunu sayfasına buradan gidebilirsiniz!

Bedava oyunlar için verdiğimiz tavsiyelere, hız kesmeden devam ediyoruz. Sıradaki oyunumuz, yine bir puzzle çözme oyunu olan Sigils of Elohim. Mini bir puzzle çözme oyunu arayanları bir süreliğine keyif vererek oyalayacaktır. Oyunun ilk aşamaları gerçekten çok kolay, fakat ilerleyen bölümlerinde oyun oldukça zorlaşıyor. Oynayan kişi kendi kendine böyle puzzle’lara sahip oyun nasıl bedava oyunlar arasında olabilir diyor, ama gerçek bu.

’Sigils

Zekasına güvenen ve bulmacalar çözmeyi seven kişilerin soluksuz oynayacağı bir oyun diyebiliriz. Hatta ve hatta, oyuna başlamadan önce kendinize bir hedef koyun deriz. Bölüm bölüm ilerlenen oyunda, her bölümü çözüş sürenizi sonradan takip edebilirsiniz. Ne dersiniz, bir bölümü en çok kaç dakikada çözersiniz? Bölüm fark etmez, en fazla 5 dakikamı alır diyorsanız, sizi de Sigils of Elohim oynamaya davet ederiz!

Hazırsanız yepyeni bir oyun tavsiyesiyle karşınızdayız. 2021 Eylül ayının başında çıkan, kıyamet sonrası dünyada hayatta kalmaya çalıştığınız mükemmel bir oyun. Çıktığı ilk günden beri dünya çapında yüksek indirme oranlarına erişen ve insanların yoğun ilgisini toplayan Deathly Stillness adlı, bağımsız yapımcı oyunu. Sadece ve sadece 17 günde yapılan bu oyun, sanki aylarca üzerinde çalışılmış kadar kaliteli! Yapımcı aynı zamanda oyuna yeni güncelleştirmeler getirerek geliştirmeler ve iyileştirmeler de yapmaya devam ediyor.

’Death

Nasıl oldu anlamadık fakat oyun henüz Türkiye genelinde popüler değil. Fakat emin olun, bir zaman sonra çok konuşulacak bir oyun. Zombi ve canavarlarla savaştığınız, çok güzel grafiklere sahip olan bedava oyunlar arasında yer alan bir yapıt. Kaçmayacak bir fırsat dense, az bile kalır.

Bedava Oyunlar: Ne Beklenmeli?

Yazımızın üst bölümlerinde de dediğimiz gibi, bedava oyunlardan beklentiler çok fazla olmamalı. Hiç para vermediğiniz bir oyundan Read Dead Redemption 2 seviyelerinde bir deneyim beklemek biraz hata olabilir. Fakat yine de sizler için derlediğimiz bedava oyunlar listemizdeki oyunlar sizi kesinlikle hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Özenle seçtiğimiz oyunları, grafik, hikaye ve oynanış özellikleri doğrultusunda seçtik!

Umarız ki sizler için derlediğimiz bedava oyunlar listemizi beğenmişsinizdir. Bu tarz blog yazılarımızı kaçırmamak için, bizleri Instagram hesabımızdan takip etmeyi unutmayın! Gamehunterz sayesinde, uygun fiyatlı oyun alışverişleri dileriz değerli kullanıcılarımız!