Gamehunterz’a hoşgeldiniz. Sitemizde sadece güvenilir mağazalar bulunmaktadır. Uygun fiyatlı ve güvenli oyun alışverişleri dileriz.

Call of Duty Serisi - Konuşma Zamanı

Bazı oyunlar vardır ki, neredeyse dünyadaki tüm gamerlar tarafından bilinir. İşte Call of Duty serisi tam da bu oyunlara örnek olarak verilebilir. Bu efsanevi serinin herhangi bir oyununu oynamayan kişi, gamer sayılmaz! 

Peki bu seriyi bu kadar ünlü yapan durumlar neler? Hem biraz bunları konuşabileceğimiz, hem de size serideki oyunlar hakkında bilgi vereceğimiz bir yazı oluşturmak istedik. Dilerseniz bu ikonik oyunlara hemen göz atalım!

Call of Duty Serisi

Call of Duty Serisi - Neden Bu Kadar Ünlü?

Bize kalırsa bu serinin bu kadar ünlenmiş olmasındaki en temel sebep, öncü olmaları. Call of Duty oyunları, FPS alanında birer öncü oldular. BU oyunlardan önce FPS oyunu yok muydu? Elbette ki vardı. Fakat hiçbiri Call of Duty kadar güzel bir şekilde sunulmadı. Buna ek olarak, oyunların konuları da ilgi çekiciydi.

Aslında oyunların arkasında çok büyük bir hikaye olmasa da ilgi çekici bir konu var. Öte yandan işlenen konular genellikle uluslararası konular. Yani dünya savaşları, soğuk savaşlar, gelecekte yaşanabilecek büyük çalı savaşlar… Bunlar herkesin aşina olduğu konular.

Modern Warfare

Yukarıda bahsettiğimiz sebeplerin yanında, bir de ikonik karakterler var. Mesela yukarıda fotoğrafını gördüğünüz Captain Price, kendisiyle resmen bağ kuruyoruz. Oyunu oynayıp da bu ismi hatırlamayacak birileri yoktur kesinlikle!

Online Modlar

Call of Duty serisi aynı zamanda online olarak sunduğu modlar sayesinde de büyük bir şekilde yayıldı. Özellikle Modern Warfare zamanlarında başlayan online modlar, biz gamerları hemen bağımlısı yaptı. Gamerlar artık yeni bir Call of Duty oyunu çıkmasını dört gözle bekler oldu. 

Bizlere inanılmaz bir oyun deneyimi yaşatan Call of Duty serisi umarız ki uzun zamanlar boyunca yeni oyun çıkarır. Peki aktif olarak şu an hangi oyunlar var? Hemen konuya geçelim!

En Unutulmaz Call of Duty Oyunları

Bu muhteşem serinin her oyunu güzel. Fakat takdir edersiniz ki, bazıları diğerlerinin önüne geçiyor. Hemen size bu oyunları nedenleriyle beraber açıklayalım.

Modern Warfare 1

COD: Modern Warfare 1

Hem hikayesiyle hem de içindeki mekaniklerle bir çığır açan oyun. 2007 yılında piyasaya sürülen Modern Warfare 1 çok kısa bir sürede büyük çaplı bir oyuncu kitlesine ulaştı. Hatırlanmaya değecek bir hikayeye sahip olan bu oyunu öne çıkaran en büyük özelliklerinden biri de online modlarıydı.

Online oynarken 3 kişi arka arkaya öldürürseniz “recon”, 5 kişi peş peşe öldürürseniz “air strike” ve 7 kişi öldürürseniz de helikopter çağırabiliyordunuz. Bu hemen hemen online FPS savaş oyunlarında daha önce görmediğimiz bir mekanikti! İşte bu sebepler sayesinde, MW 1’in yeri bizce biraz daha yukarıdadır.

Black Ops

COD: Black Ops

Bir diğer klasikleşmiş Call of Duty serisi oyunu da COD: Black Ops olsa gerek. Black Ops serisinin ilk oyunu olması ve biz gamerlara yepyeni bir zombi modu getirmesiyle ünlenen bu oyun, hak ettiği değeri çok kısa sürede yakaladı.

Birbirinden güzel haritalara ev sahipliği yapan Black Ops, aynı zamanda içerisindeki zombi modu ile büyük ilgi topladı. Seviye atlayarak ilerleyebileceğiniz ve zombilerin daima sizin üstünüze saldıracağı bu oyunda, yüksek seviyelere gelmek gerçekten zor bir olaydı. Üstelik bu modu arkadaşlarınızla da oynayabiliyordunuz. 

Başka COD oyunları çıkmış olmasına rağmen, bahsettiğimiz zombi modu sayesinde uzun süreler boyunca popülerliğini koruyan bu oyun, 2010 yılında bizlere sunulmuştu. Şüphesiz ki COD: Black Ops şu anda oynasanız yine eğleneceğiniz bir oyun!

 

Call of Duty

Call Of Duty

Bütün her şeyi başlatan bu oyunu unutsak olmazdı. Bizi efsanevi <strong>Call of Duty serisi</strong> ile tanıştıran 2003 yapımı oyun. Seriyle aynı ismi taşıyan oyunu bazı gamerlar bilmez. Biraz eski olması sebebiyle şu sıralar piyasada çok karşımıza çıkmıyor, fakat bütün COD oyunlarının atasıdır kendisi.

Yakın zamanda çıkan COD oyunlarıyla karşılaştırdığımız zaman, bu Call of Duty oyunu biraz yavan kaçabilir. Grafikleri ve mekanikleri sizi belki de çok tatmin etmeyebilir. Fakat 2003 yılına göre yine çok iyi bir oyun diyebiliriz.

Elbette Call of Duty serisi bu üç oyundan ibaret değil. Fakat bu oyunları özellikle belirtmek istedik. Çünkü bunlar Gamehunterz ekibi olarak bizim aklımıza kazınmış oyunlar. Aşağıdaki listemize bakarak, COD oyunlarının ve ek paketlerin tamamını ve çıkış yıllarını görebilirsiniz!

Bütün Call of Duty Oyunları

  • Call of Duty - 2003
  • Call of Duty: United Offensive (Ek Paket) - 2004
  • Call of Duty 2 - 2005
  • COD: Modern Warfare - 2007
  • COD: World at War - 2008
  • COD: Modern Warfare 2 - 2009
  • COD: Black Ops - 2010
  • COD: Modern Warfare 3 - 2011
  • COD: Black Ops 2 - 2012
  • COD: Ghost - 2014
  • COD: Advanced Warfare - 2014
  • Black Ops 3 - 2015
  • COD: Infinite Warfare - 2016
  • COD: WW 2 - 2017
  • COD: Black Ops 4
  • COD: Modern Warfare (Remastered) - 2019
  • COD: Black Ops Cold War - 2020
  • COD: Vanguard - 2021