Gamehunterz’a hoşgeldiniz. Sitemizde sadece güvenilir mağazalar bulunmaktadır. Uygun fiyatlı ve güvenli oyun alışverişleri dileriz.

Düşük Sistem
Gereksinimli Oyunlar

Dünyadaki en yaygın hobilerden birisi, kesinlikle oyun oynamaktır. Hatta bu durum o kadar yaygındır ki, buna artık bir yaşam tarzı bile denebilir. Fakat maalesef gamer olmak pahalı bir yaşam tarzıdır. Oyunların fiyatları bir yana, oyunu oynayacak sistemin fiyatları da çok pahalı. Bu üzücü durumdan muzdarip bir sürü gamer dostumuzun olduğunun farkındayız. İşte bu nedenle, sizlere yardımcı olabilmek için, neredeyse her bilgisayarın kaldıracağı eğlenceli oyunları bulmak istedik ve sizler için düşük sistem gereksinimli oyunlar listesi hazırladık!

Sistem Gereksinimleri Neye Göre Belli Oluyor?

Listemize geçmeden önce, size bazı durumları açıklamak isteriz. İlk olarak oyunların sistem gereksinimlerinin neye göre belirlendiğinden bahsedelim. Her şeyden önce, tahmin edebileceğiniz gibi oyunun grafikleri, sistem gereksinimlerindeki ilk etmen.

Üst düzey grafiklere sahip bir oyunun gereksinimlerinin düşük olmasını bekleyemeyiz. Fakat grafikleri kötü olan oyunlar için, kesinlikle düşük gereksinimli de diyemeyiz. Çünkü burada da ikinci faktörlerden biri olan, oyunun optimizasyonu devreye giriyor. Kötü kodlanmış bir oyunun, maalesef istediği bilgisayar da yüksek seviye oluyor.

Kısacası, bir oyunun grafikleri ne kadar güçlüyse, oyun sizden o kadar iyi bir ekran kartı bekleyecektir. Buna ek olarak da oyunun kodlarının optimizasyon durumu, sizden istenilen işlemci seviyesini direkt olarak etkiler.

Minimum ve Önerilen Gereksinimler

Kafa karıştırıcı olan bir durumdan daha konuşup, hemen düşük sistem gereksinimli oyunlar listemize geçeceğiz. Konuşmak istediğimiz durum, minimum ve önerilen sistem gereksinimleri. Aslında düz mantık düşünüldüğü zaman, burada anlaşılmayacak bir durum yok. Minimum gereksinimleri sağlayan bilgisayarda, oyunu oynayabiliyor olmanız lazım. Fakat maalesef durum her zaman böyle olmuyor.

Minimum sistem gereksinimlerini tutturduğunuz oyunlar elbette bilgisayarınızda çalışır, fakat nasıl çalışır? Maalesef sizin canınızı sıkarak çalışır. Kısa bir örnek vermek gerekirse, eğer ki nispeten uzun süre kullandığınız bir bilgisayara sahipseniz, dikkatli davranın. Çünkü minimum sistem gereksinimlerini tutturduğunuz bir oyunu bilgisayaranız eskimesinden ötürü kaldırmayabilir!

Oyunları olabildiğince yüksek keyifle oynamanız için, oyun alırken sistem gereksinimlerine dikkat etmelisiniz. Bilgisayarınız önerilen sistem gereksinimine ne kadar yakınsa veya fazlaysa, o kadar güzel bir oyun deneyiminiz olacaktır.

Aklımızdaki bazı kavramları da sizlere aktardığımıza göre, sizi daha fazla bekletmeyelim. İşte karşınızda düşük sistem gereksinimli oyunlar listemiz!

Düşük Sistem Gereksinimli Oyunlar Listemiz

Sizler için yoğun bir araştırmaya girerek, birbirinden güzel 7 adet oyun seçtik. Dilerseniz hemen aşağıdan listemize bakarak, istediğiniz oyuna dair yorumumuza tek tıkla gidebilirsiniz!

Mount & Blade. Warband

Listemizin ilk sırasında, Türk yapımcıların imzasını taşıyan Mount & Blade: Warband var. Zaten bu oyunu neredeyse her Türk gamerın bildiğinin farkındayız. Ama sistem gereksinimlerini hiç incelediniz mi?

Warband

Minimum ekran kartı olarak herhangi bir ekran kartını sizin işinizi görecektir! İşin daha iyisi de, önerilen ekran kartı olarak da piyasadaki istediğiniz ekran kartı sizin için yetecek de artacak bile!İşlemciler özelinde baktığımız zaman, durum yine çok da farklı değil. 2.0 GHz hıza sahip bir işlemci, önerilen gereksinim için yeterli olacaktır.

Orta çağ zamanlarında, Kalradya adındaki ülkede geçen oyundaki amacınız, tahta çıkmak. Bunun için birbirinden zorlu savaşlar yapmalısınız. Adamlarınızı savaşa hazırlamalı ve ele geçirdiğiniz bölgeleri yönetmek için, güvendiğiniz kişileri derebeyi olarak atamanız lazım.

Uzun lafın kısası, sistem gereksinimleri, oyun konusu ve yapımcıların Türk olması düşünüldüğünce, kesinlikle oynanması gereken bir oyun. Eğer ki hala oynamadıysaınz, bir iyi haber daha. Mount & Blade: Warband fiyatları da sizin yüzünüzü güldürecek!

Goat Simulator

Sıradaki oyunumuz konusu bakımından çok ilginç! Hatta o kadar ilginç ki, oyunu genel olarak değerlendirdiğinizde düşük sistem gereksinimli oyunlar listesine girmeyi hak etmesi kadar, ilginç oyunlar listesine de girmeli! Oyunumuzun ismi Goat Simulator. Peki bu oyunu bu kadar ilginç yapan durum ne? Hemen açıklayalım!

Goat-Simulator

Adından da anlayabileceğiniz üzere, oyunda bir keçiyi oynuyorsunuz. Baya baya, bildiğimiz keçi… Aklınıza keçi olarak ne yapabiliriz ki sorusu gelmiş olabilir. Ama bize inanın, keçi olarak o kadar çok şey yapabiliyorsunuz ki! Oyunda neredeyse hiç bir amaç yok. Tek yapmanız gereken sağı solu dağıtıp, ortalığı birbirine katıp eğlenmek!

Oyunun yapımcıları da nasıl bir oyun yaptıklarının farkında. Onlar da işi tamamen eğlenceye sarmış. Hatta ve hatta oyunun Steam üzerindeki açıklamasını okumanızı tavsiye ederiz! Durumu tam olarak anlamış olacaksınız.

Oyunun konusunun ilginçliğini bir kenara bırakırsak, gelelim düşük sistem gereksinimli oyunlar listemize neden girdi durumuna. Tabii ki neredeyse hesap makinesi gücünde bilgisayar istediği için! Yanlış duymadınız, zorlasanız hesap makinesinden bile oynayabileceğiniz bir oyun.

Eğer ki oyunun konusu ilginize çektiyse, sistem gereksinimleri hakkında kafa yormanıza bile gerek yok. Hemen Goat Simulator fiyatları sayfamıza giderek, en uygun mağazayı bularak oyunu alabilirsiniz!

Max Payne

Listemizin sıradaki oyunu olan Max Payne, tam bir şaheser. Konusu çok iyi, oynanış mekanikleri inanılmaz ve eski bir oyun olmasına rağmen, çıktığı zamanlarda devrim yaratmış bir oyun. Gelin size biraz daha bahsedelim!

Max-Payne

Ailesini bir olay nedeniyle kaybeden Max Payne adlı polis olarak, intikam için yola koyuluruz. Bu sırada bir sürü sırrı çözeceğiz. Çatışmanın ve aksiyonun hiç bitmediği oyunun, mekanikleri de inanılmaz keyifli. Hatta ve hatta, oyun dünyasına ağır çekim efektleri getiren oyunlardan birisidir.

Karakterinizle istediğiniz herhangi bir yöne doğru zıplayarak, zamanı yavaşlatabilirsiniz. Bu sayede birbirinden eğlenceli ve havalı vuruşlar yapabilirsiniz. Birbirinden zorlu bölümleri geçerken, bu kadar güzel bir mekanikle oynamak, sizi oyunun bağımlısı yapacak.

Gelelim konumuz olan sistem gereksinimlerine. 2001 yılında piyasaya sürülen Max Payne, tahmin edebileceğiniz gibi üst düzey gereksinimler istemiyor. Hatta oyun için önerilen bir sistem gereksinimi yok! Minimum sistem gereksinimindeki ekran kartı için de, “3D Oyun Destekli Kart” yazıyor. Başka bir değişe, herhangi bir ekran kartınız olsa yeter diyorlar!

Oyun dünyasında çığır açan bu muhteşem oyunu mutlaka oynamalısınız. Üstelik çok severek ikinci ve üçüncü oyununu da oynamak isteyeceğinize eminiz! Hemen Max Payne fiyatları sayfamıza giderek, bu muhteşem maceraya başlayabilirsiniz!

Hades

Nispeten eski diyebileceğimiz oyunların, düşük sistem gereksinimli oyunlar listesine girmesi çok normal. Fakat listemiz hep eski oyunlardan oluşmuyor. İşte size günümüze yakın bir zamanda çıkmış Hades adındaki oyun.

Hades

2019 yılının sonunda çıkan Hades, büyük popülerliğe erişen bir oyun olmayı başardı. Yer altı dünyasının ölümsüz prensini oynadığımız oyunda, birbirinden güçlü silahlarla zindanlara dalıyoruz. Athena, Zeus, Poseidon ve daha nice Yunan tanrılarıyla görüşüyoruz. Bunlara ek olarak, oyunu güzel kılan bir diğer özellik de, karakterimizi yüzlerce farklı şekilde geliştirebiliriz!

Oyunun mekanikleri çok zorlayıcı değil. Komik şakaları bünyesinde barındırıyor ve tam siniriniz bozulduğu zaman ekrana güzel bir şaka geliyor. Uzun lafın kısası “rouge-lite” denilen türün en iyi örneklerinden biri! Peki bu kadar iyi ve yeni bir oyunun sistem gereksinimleri nasıl?

Oyunu, düşük sistem gereksinimli oyunlar listemize boşuna almadık! Bizleri şaşırtacak kadar düşük gereksinimleri olan Hades, ekran kartı olarak DirectX 10 desteğinden başka bir şey istemiyor. Bu istediği destek de, günümüzdeki neredeyse her bilgisayarın karşıladığı bir özellik. 20 GB depolama alanı isteyen bir oyuna göre, kodları çok iyi optimize edilmiş diyebiliriz!

Siz de bu muhteşem oyunu denemek isterseniz, hemen Hades fiyatları sayfamıza bir göz atın deriz! Oyun fiyatları da sizin yüzünüzü güldürecektir.

Ori & The Blind Forest

Düşük sistem gereksinimli oyunlar listemizde ilerledikçe, biraz daha güçlü özellikler isteyen bir oyuna geldik. Ori & The Blind Forest sizlere görsel şölen yaşatacak bir oyun. Üstelik bunu da olabildiğince düşük özelliklerle yaşatıyor. 2016 yılında çıkan bu oyun, efektleri, senaryosu ve oynanışı düşünüldüğünde, sizi büyüleyecek!

Ori-and-The-Blind-Forest

Nibel adındaki orman, ölümün eşiğinde. Bunu durdurabilecek tek kişi Ori. Ormanı kurtarmak için, karanlık güçlerle mücadele etmeniz lazım. Bu yolculuğa hazır mısınız? İnanılmaz bir hikayeyle karşılaşacaksınız. Buna bir de elle çizilmiş grafikleri eklerseniz, keyfinden yenmez!

Özenerek hazırlanmış grafiklere sahip olan oyunda, ses efektleri de ustaca kullanılmış. Oyunu oynarken size büyülü ormanın deneyimini yaşatmak için her şey hazır! Üstelik sistem gereksinimleri de buna hazır!

Minimum sistem gereksinimleri arasında, ekran kartı olarak Geforce 240 GT düzeyi isteniyor. İşlemci olarak ise Intel Core 2 serilerinden ortalama biri olan Duo E4500 yeterli! Anlayacağınız oyunun minimum gereksinimleri gerçek anlamıyla düşük seviye.

Oyunu en iyi deneyimle oynamak isterseniz, önerilen sistem gereksinimlerinin de olabildiğince düşük olduğunu bilin isteriz! Önerilen ekran kartı olarak GTX 550 Ti yeterliyken, işlemci olarak Intel Core i5 2300 tavsiye ediliyor.

Bu kadar büyülü ve harika bir oyun için, istenilen gereksinimler neredeyse bir hiç. Böyle bir oyunu kaçırmayın deriz. Hemen siz de Ori & The Blind Forest fiyatları sayfamıza gidebilirsiniz!

Outlast 2

Listemize klasikleşmiş korku oyunlardan biri olan Outlast 2 ile devam edelim. Korkuyu doruklarda yaşamak isteyenlerin ilk tercihi olmasi gereken bir oyun. Zaten bu oyunu duymanımız yoktur herhalde. Fakat oyunun sistem gereksinimlerini inceleyen oldu mu?

Outlast-2

Oyunun üst düzey grafiklere sahip olmadığının kesinlikle farkındayız. Fakat bir de üst düzey grafikler olsa, oynanmayacak kadar korkunç olur. Bunu kabul edelim… Outlast 2, minimum sistem gereksiniminde, ekran kartı olarak GTX 260 istiyor. Buna ek olarak da işlemci olarak i3-530 gerekiyor. Kısacası, bundan 10 yıl öncesinin bilgisayarları için bile çocuk oyuncağı.

Ben minimum olarak değil de, iyice korkarak önerilen sistem gereksiniminde oynamak istiyorum diyorsanız, o da sizi zorlamaz. GTX 660 ekran kartı ve herhangi bir i5 işlemciye sahipseniz, oyunu en üst ayarlarda oynayabilirsiniz.

Eğer ki korku oyunlarını seviyorsanız ve daha Outlast 2 oynamadıysanız (böyle bir şey nasıl olmuş olabilir bilemiyoruz) mutlaka Outlast 2 fiyatları sayfamızı ziyaret edin. Fiyatları da gördüğünüz zaman, hemen korku dolu bir maceraya atılmak isteyeceksiniz!

Portal 2

70’den fazla ödül alan bir oyundan bahsedelim şimdi de. Yanlış duymadınız, bu kadar kaliteli oyunlar da, düşük sistem gereksinimli oyunlar listemizin bir parçası. Portal 2 kelimenin tam anlamıyla bir başyapıt. İsterseniz tek kişi, isterseniz iki kişi oynayabileceğiniz bu muhteşem oyun hakkında bilgiler verelim!

Portal-2

Her şeyden önce, oyunda kullanılan efektler kesinlikle çok güzel. Sesler ve müzikler sizi oyunun içine çekecek. Birbirinden zorlu bulmacaları çözmeniz gerekecek. Fakat oyun sadece bulmacadan ibaret değil. Arka planda dönen bir hikaye de var. Sizi bulunduğunuz alana yönlendiren, ölümcül bir bilgisayar var. Onu yenebilecek misiniz?

Her gamerın mutlaka oynaması gereken oyunlardan biri olan Portal 2, sistem gereksinimleri konusunda da bizi sevindiriyor. Bizlere sadece minimum sistem gereksinimi sunan oyun için, istenen ekran kartı Geforce 7600 seviyesinde. Yani herhangi bir ekran kartı işinizi görecektir. Öte yandan işlemci olarak ise Dual Core 2.0 yeterli! Oynama da yanında yat.

Bu harika oyunu sakın kaçırmayın deriz. Hemen Portal 2 fiyatları sayfamıza giderek, en uygun ve güvenilir Portal 2 mağazasını bulabilirsiniz.

Uzun Lafın Kısası

Gamer olmak kesinlikle zor bir yaşam tarzı. Bunun kesinlikle farkındayız. Bu yüzden siz değerli kullanıcılarımıza hem oyun fiyatları hem de bilgisayarlar konusunda yardım etmek istiyoruz. Herkesin bilgisayarı son model olmak zorunda değil, fakat herkes kaliteli oyunlar oynayabiliyor olmalı!

Bir oyunu kaliteli yapan da, istediği yüksek gereksinimler değildir. Sizler için derlediğimiz düşük sistem gereksinimli oyunlar listemizdeki her bir oyun, birbirinden kaliteli! Kaçırmadan bir an önce bu oyunlara şans verin deriz!