Gamehunterz’a hoşgeldiniz. Sitemizde sadece güvenilir mağazalar bulunmaktadır. Uygun fiyatlı ve güvenli oyun alışverişleri dileriz.

Ring of Titans Geldi!
WoW Oyuncularına Müjde

Her gamer elbette ki World of Warcraft oyununu duymuştur. Hatta ve hatta oynamasa bile duymuştur. 2004 yılının sonlarında çıkan devasa çoklu çevrimiçi rol yapma oyunu (MMO-RPG) olan WoW, çok büyük kitlelere ulaşmayı başarmış. Fakat oyunun daha da büyümesine engel olan ufak bir durumu var. O da WoW’un aylık olarak paralı olması.

WoW oynamak isteyen kişilerin belirli zaman aralıklarında para ödemesi gerekir. Sizin seçebileceğiniz aylık, 2 aylık, 6 aylık gibi paketler mevcut. Bu planlara göre ödeme yapmanız gerekiyor. Yoksa oyunu oynayamıyorsunuz. İşte bu durum, özellikle Türkiye’deki gamerlara zorluk çıkarıyor. Çünkü ödemeler Euro üzerinden yapılıyor.

WoW

Peki WoW’un alternatifi var mı? Artık var! Hem de bedava olarak var. Tabii ki de tam olarak WoW ile aynı değil. Fakat oyunun en güzel yönlerinden biri olan Arena PvP modu üzerine kurulmuş bir alternatif. Gelin hep beraber Ring of Titans adlı oyunu inceleyelim!

Ring-of-Titans

Ring of Titans

Ring of Titans, 1 Mart 2022 tarihinde Steam üzerinden piyasaya sürüldü. Oyun henüz erken erişim aşamasında. Fakat yapımcılar hızlı bir şekilde oyunu geliştiriyor. Neredeyse her oyuna girişinizde birkaç megabyte güncelleme olacaktır. Peki bu kadar seri gelişen Ring of Titans nasıl bir oyun?

Her şeyden önce, oyuna girdikten sonra karakter seçimi yapmalısınız. Şu anda aktif olarak 7 adet karakter var. Bunlar arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Üstelik birinci seviyeden başlama gibi bir derdiniz yok. Yani oyunda karakter veya eşya kasma yok! Direkt olarak arenalara hazırsınız! Buna ek olarak da, istediğiniz zaman diğer karakterlerden birini seçebilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey istediğiniz karaktere tıklamak!

Arena Sistemi

Oyundaki arena sistemi çok keyifli. 1v1, 2v2 ve 3v3 seçeneklerinden istediğiniz birine girebilirsiniz. Üstelik takımlı olanlara girmek için önceden takım kurmaya gerek yok. Siz sıraya girdiğiniz zaman size bir takım arkadaşı geliyor. Yani oyunda vakit kaybedebileceğiniz hiçbir şey yok, sadece aksiyon var!

Arenaları harita olarak da değerlendirmek lazım. Fakat gözünüz korkmasın. Çünkü genel olarak haritalara hakim olacaksınız. Ring of Titans arenaları, WoW’da gördüklerimizin çok benzeri. Ortada büyük bir boşluk var. Haritanın köşelerine yakın yerlerde de sütün veya taş gibi objeler var. Bu objelerin etrafında dolaşarak rakibinizden kaçabiliyorsunuz.

Ring-of-Titans

Karakter Seçimi

Şu anda oyunda 7 adet karakter bulunuyor. Üstüne üstlük bu karakterlere de WoW’dan aşina olmalısınız! İsimleri değişik olsa da, karakter skilleri neredeyse aynı. Aşağıdaki listemizden oyundaki karakterleri ve karakterlerin WoW’daki karşılığını bulabilirsiniz!

  • Volen (Rouge)
  • Kanna (Priest)
  • Azora (Mage)
  • Tarcza (Warrior)
  • Murah (Warlock)
  • Airion (Druid)
  • Terhun (Hunter)

Karakterlerin skillerine gelecek olursak da, WoW’dan görmeye alıştığımız skiller var. Hepsinin adı WoW’dakinden farklı olsa da yaptıkları aynı! Bu sayede çok kısa bir sürede oyuna alışabilirsiniz! Ayrıca oyunda talent sistemi bile var! Haydi gelin Ring of Titans oyunundaki talent sistemini de inceleyelim!

Talent Sistemi

Her karakterin 6’şar tane özel talentları var. Bu özel talentlardan 2 tanesini seçebiliyorsunuz. Buna ek olarak genel talentlar da var. Yani her karakterde aynı olan 6 adet talent arasından istediğiniz 2 tanesini seçebiliyorsunuz. Anlayacağınız bizlere tamamen bir Arena PvP deneyimi yaşatmak için her türlü kolaylık sağlanmış.

Seçmiş olduğunuz talentları da istediğiniz zaman değiştirebiliyorsunuz. Oyunun menüsündeyken dilediğiniz ayarı yapabilirsiniz. Eğer seçtiğiniz talentları denemek isterseniz, arenaya girmeden deneme tahtaları üzerinde çalışabilirsiniz! Kısacası Ring of Titans oyununda, bize kolaylık olması adına her şey düşünülmüş.

Tuş Atamaları Çok Basit

Oyunun bir diğer iyi yanı ise, tuş atamaları (key bindings) çok kolay. Oyunun menüsünde bulunan ekran sayesinde kısa sürede hallediliyor. Üstelik tuşları atamaktan çok daha fazlası da var. Hangi tuştaki skill’in takım arkadaşınıza gideceğini bile seçebiliyorsunuz.

Ring of Titans Arena Mekanikleri

Tahmin edebileceğiniz gibi, oyunda WoW’daki kadar çok skill yok. Bu da demek oluyor ki, yaptığınız hataların telafisi daha zor. O nedenle hangi anda hangi skillinizi kullanacağınızı iyi seçmeniz gerekli. Buna ek olarak da ne zaman rakibinizden kaçmanız gerektiğini de iyi anlamanız lazım.

Ring-of-Titans-Arena

Size bu konuda verebileceğimiz en iyi tavsiye belli. Bol bol 1v1 arena mücadelesi atın. Bu sayede hem karakterinizin skillerini öğrenebilirsiniz, hem de oyun mekaniklerini kavrayabilirsiniz. Her ne kadar WoW oynamış olursanız olun, baştan anlamanız gereken bazı durumlar elbette olacak. Zaten Ring of Titans yapımcısı da bu nedenle 1v1 modu koymu olmalı.

Arena Puanları

Ring of Titans tabii ki içinde bir de arena puan sistemi barındırıyor. Yani siz arena kazandıkça puan topluyorsunuz. Aynı şekilde arena kaybettikçe de puan kaybediyorsunuz. Bu sayede karşınıza gelen kişiler de sizin seviyenizde oluyor. Yani oyuna yeni başlayan birinin karşısına oyunu çıktığı günden beri oynayan biri gelemiyor.

Tek Kişilik Başarı

Oyun incelemesini tamamladık. Fakat yazımızı bitirmeden önce çok önemli bir şeyi daha söylemek isteriz. Oyunu değerlendirirken bu vereceğimiz bilgiyi de göz önünde bulundurun deriz. Ring of Titans oyunu, sadece 1 kişi tarafından kodlanmış! Yani arkasında dev bir şirket yok. Yapımcı tek kişi olmasına rağmen kesinlikle çok büyük işler başarmış!

İşte Size Bedava WoW Alternatifi

Uzun lafın kısası, Ring of Titans bizlere bedava WoW Arena deneyimi yaşatmak için elinden gelen her şeyi yapmış. Blizzard’ın bu oyuna müdahale edip etmeyeceği ise şimdilik merak konusu. Fakat en azından o zaman kadar çok eğleneceğinize eminiz!