Gamehunterz’a hoşgeldiniz. Sitemizde sadece güvenilir mağazalar bulunmaktadır. Uygun fiyatlı ve güvenli oyun alışverişleri dileriz.

Tatilde Oynamalık
RPG Oyun Önerisi

RPG oyunlar hakkıyla oynanması için en azından 1 hafta boş zaman gerektirir, bundan dolayı hazır tatil gelmişken sizlere tatilde oynamalık RPG oyun önerisi listesi hazırladık. Açık dünyasında kaybolabileceğiniz mükemmel bir oyun oynamak istiyorsanız bu rol yapma oyunları listemiz tam size göre.

Listemize aldığımız RPG Oyunları genel olarak açık dünyası ile size oradaymışsınız hissiyatını sonuna kadar yaşatacak. İkinci olarak tatil dolayısı ile zaman sıkıntımız olmadığından dolayı biraz vaktinizi alacak fakat yan görevlerinin keyfi ile bu zamanın çok ta keyifli olmasını sağlayacak oyunlar. O zaman daha fazla beklemeden tatilde oynamalık RPG oyun önerisi listesi başlasın

Baldur’s Gate 2 ve Baldur’s Gate 3

Baldurs-Gate

Tatilde oynamanız gereken RPG Oyunlar deyince aklımıza ilk olarak Baldur’s Gate serisi geldi. Hem 2. Oyunu hem de 3. Oyunu almamızın sebebi, 3. Oyunun henüz erken erişim aşamasında olması.

Baldur’s Gate 3 henüz erken erişim aşamasında olmasına karşın şimdiden eleştirmenler tarafından tam puan aldı ve uzun süredir yeni oyun çıkarmasam da rpg oyunlar arasında benim yerim farklı demeyi başardı. Eğer Baldur’s Gate 3 oyununun fiyatını merak ediyorsanız, Baldur’s Gate 3 oyun sayfası ‘na tıklayarak fiyatı görebilirsiniz

Eğer erken erişimde olmayan bir oyun istiyorsanız, ki bu tatilde oynayacaksanız çok haklısınız, İlk RPG Oyun önerisi Baldur’s Gate 2 olacak. Bu oyun izometrik RPG deyince çoğu kişinin aklına gelen ilk oyun olacaktır. Tamamını, yani %100 bitirmesi yaklaşık 140 saatinizi alacak bu oyun kesinlikle rol yapma oyunu seven kişilerin çok seveceği ve oynaması gereken bir oyun.

Eğer klasik izometrik rol yapma oyunları kategorisine girmek istiyorsanız, fakat biraz endişeli iseniz Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition başlamak için güzel bir yer olacaktır. Hem uygun fiyatlı hem de hatalardan arınmış ve kendini kanıtlamış bir oyun. Bu oyunda ilk oyunun ana kötüsü olan Sarevok ile savaş sonrası sihirbaz Irenicus tarafından kaçırılan bir kahraman olarak oynamaktayız.

Genel olarak oyunda neler yapacağımıza bakacak olursak, amacımız açık dünyada taktikler kullanarak düşmanlarımızın üstesinden gelmek. Baldur’s Gate 2 genel olarak açık dünyada keşfedilecek çeşitli yerlen olan ve çoğunlukla taktikler yapmak için zekanızı kullanmanızı gerektiren bir oyun. Eğer oyunun fiyatını merak ediyorsanız, ki 2013 oyunu olduğundan uygun fiyatlı bir oyun, Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition yazısına tıklayabilirsiniz.

Red Dead Redemption 2

RDR2

GTA Serisinin de yapımcısı olan Rockstar Games’in en başarılı oyunlarından biri olan Red Dead Redemption 2, bir RPG oyunu oyunu olmasa da çok fazla rol yapma öğesi barındırdığı dolayısı ile bizce kesinlikle Tatilde Oynamalık RPG Oyun Önerisi listesinde bulunması gereken ve bilgisayarınız çalıştırıyorsa uzun zamanlar ayırarak oynamanız gereken bir oyun.

Red Dead Redemption serisi, kovboylar zamanında Amerika’da geçmektedir. Doğal olarak serinin her 2 oyununda da kovboy olarak oynamaktayız. Serinin ilk oyunu zamanında sadece konsollara çıktığından dolayı tavsiyemize sadece 2. Oyunu aldık. Ancak birinci oyunu oynamadıysanız merak etmeyin, ikinci oyun hikayenin devamı değil. İlk oyunu oynayanların anlayacakları bazı olaylar olsa da ilk oyunu oynamayanlar aynı keyfi alacaktır.

Ben ilk oyunu zamanında oynamamış biriyim, aynı zamanda kovboylara da pek ilgi duymam açıkçası. Siz de benim gibi iseniz bu oyuna karşı biraz ön yargılı olabilirsiniz. Fakat ben bu oyundan bunlara rağmen çok keyif aldım. Öncelikle söylemeliyim ki bu oyundaki gibi canlı ve aynı zamanda büyük bir açık dünya başka bir oyuna henüz gelmedi. Aynı zamanda eğer bu oyunu orta ve yüksek grafiklerde çalıştırabilecek bir bilgisayarınız varsa sadece haritada gezmek için bile oyunu oynayabilirsiniz. Benim bilgisayarım yüksek grafiklerde çalıştırmıyor derseniz ise, ki ben de onlardanım, oyunun sadece hikayesi ve yen görevleri bile çok güzel.

Bu kadar oyunu övdükten sonra biraz da oyunun konusunu anlatalım. Red Dead Redemption 2 de, 1899 yılında göçebe bir yaşam süren, tren soyma gibi bazı haydutluklar yapan ve gittikleri yerlerde bazı sorunlar yaşayan bir topluluğun üyesi Arthur Morgan olarak oynuyoruz. Arthur, yetenekli bir kovboy ve çetesinde önemli bir yere sahip. Oyun boyunca Arthur’un hayatta kalma mücadelesine şahit oluyoruz. Oyunda yan hikaye çeşitliliği o kadar fazla ki Arthur’un eski sevgilisi ile olan hikayesinden tutun rastgele yolda gördüğümüz bir kişiden toplayacağımız eşyaların hikayesine kadar her şey düşünülmüş ve bunlar ilgi de çekiyor.

Oyunu rol yapma oyunları arasına katma sebebimiz, oyunda hikayenin ve ara görevlerin seyrinde bazı yerleri değiştirecek seçeneklerin verilecek kararlar şeklinde oyuncuya sunuluyor olması. Karakter geliştirme öğeleri olmasa da yemek yemenin ve giydiğiniz kıyafetlerin mevsime uygun olmasının dayanıklılığınızı arttırması ve aynı zamanda viski, kahve yada puro içmenin sizi dakik tutarak daha iyi hedef almanızı sağlaması gibi detaylar bu oyuna rol yapma özellikleri katıyor. Eğer Red Dead Redemption 2 fiyatı merak ediyorsanız yada sistem gereksinimlerini görmek istiyorsanız Red Dead Redemption 2 oyun sayfası ‘na tıklayarak yönlenebilirsiniz. Sadece oyunun online kısmı ile ilgileniyorsanız Red Dead Redemption 2 Online oyun sayfası ‘na tıklayarak yönlenebilirsiniz.

The Witcher 3: Wild Hunt

The-Witcher-3

Witcher 3 oyununu o kadar fazla seviyoruz ki çoğu listemize koyuyoruz. Fakat bu sevgi sadece bize özgü değil, en baba eleştirmenler bile bu oyuna tam puan vermiş durumda. Eğer dizisini izleyip bu oyunu oynamadıysanız kesinlikle büyük bir eksiğiniz var ve ara tatilde Witcher 3 oynamanız gerekiyor.

Canavarların, insanların, büyücülerin, elflerin ve çok çeşitli ırkların olduğu bir dünyada biz bir Witcher yada Türkçe’ye çevrilmiş hali ile efsungur olarak oynuyoruz. Witcherların amacı yıllar boyunca geliştirdikleri savaş teknikleri ve iksirleri ile insanlara zarar veren canavarların üstesinden gelmek. Tabi ki bunu ücretsiz yapmıyoruz, ya bir para karşılığı yada başka bir iyilik karşılığı bunu yapıyoruz.

Hikayenin detaylarına burada girerek size spoiler vermek istemiyorum fakat zaten bir romandan yapılma olduğundan dolayı çok etkileyici bir hikayesi var, hatta bu hikayenin dizisi dahi yapıldı. Oyunun Rol Yapma oyunu öğeleri ise gayet yeterli. Hem hikayede vereceğiniz kararlar oyunun seyrini değiştiriyor hem de karakter geliştirme öğeleri var. Açık dünyasına gelecek olursak, yan görevler ile dolu, canavar ve insanlar sayesinde gezmesi keyifli canlı bir dünyası var. Witcher 3 oyununun fiyatını ve sistem gereksinimlerini görmek için Buraya tıklayabilirsiniz ve yönlenebilirsiniz.

Assassin’s Creed: Odyssey

AC-Oddesey

Assasin’s Creed serisi fazala atmatmaya gerek duyulan bir seri değil, hatta açık dünyaya sahip geçmişte geçen rol yapma oyunu denince muhtemelen herkesin aklına bu oyun serisi gelir. Assasin’s Creed Oddesey bu serinin son oyunu değil, fakat daha uygun fiyatlı olması ve sistem gereksinimlerinin Valhalla’ya kıyasla biraz daha düşük olmasından dolayı kitlesinin daha büyük olacağını düşündük. Bu sayede daha fazla kişiye hitap edecek bir oyun olacaktır, fakat bu oyunu oynadıysanız ve beğendiyseniz ara tatil oyunu olarak Valhalla da güzel bir tercih olacaktır.

Assasin’s Creed Oddesey antik yunanda geçen, mükemmel manzaralara sahip olan açık dünya rol yapma oyunu. Oyunda bir yunan savaşçısı olarak, kılıç mızrak gibi savaş aletlerini kullanarak hem insan düşmanlar hem de bazı tanrılar ile savaşıyorsunuz. Oyunun dövüş mekaniği gayet başarılı ve karakter geliştirmelerinin dövüşünüzü etkilediğini de hissediyorsunuz. Bu oyunun en ucuz fiyatını ve sistem gereksinimlerini görmek için Assasin’s Creed Oddesey yazısına tıklayarak yönlenebilirsiniz.

Pillars of Eternity II: Deadfire

Pillars-of-Eternity-II

Pillars of Eternity serisi rol yapma oyunu severlerin en fazla sevdiği serilerden bir tanesidir. Biz de listemize eklememezlik yapamazdık. Çok hoşumuza gittiğinden dolayı listemize Pillars of Eternity II oyununu ekledik, fakat serinin ilk oyununu da oynamanızı tavsiye ederiz çünkü oyun ilk oyunun kaldığı yerden başlıyor. Oyunda gelişen ve sizi içine çeken bir dünya mevcut. Eğer ilk önerimiz olan Baldur’s Gate oyunlarını oynadıysanız ve sevdiyeseniz bu oyunu da seveceğinize inanıyoruz.

Yukarıda da söylediğimiz gibi bu oyunu oynamadan önce kesinlikle ilk oyunu oynamanızı tavsiye ederiz. Bunun bir başka nedeni ilk oyunda yaptığınız seçimler aynı zamanda bu oyunu da etkiliyor. İlk oyunun kaydını bu oyuna yükleyerek o oyunda kaldığınız yerden başlama imkanınız var. İlk oyunda olduğu gibi bu oyunda da yapacağınız seçimler hikayenin akışını tamamen etkiliyor. Oyunun karakter yaratma ekranı ve karakteri yarattıktan sonraki geliştirmeleri de inanılmaz çeşitli. Bu oyunda uzun zamanlar harcayabilirsiniz. Rol yapma oyunları arasında en popüler oyunlardan biri, fakat daha önce böyle bir oyun oynamadıysanız biraz karışık gelebilir. Bizden uyarması

Umarız Tatilde Oynamalık RPG Oyun Önerisi listemiz hoşunuza gitmiştir. Çok fazla oyun eklemek yerine farklı çeşitlerden herkesin hoşuna gidebilecek oyunlar eklemek istedik. Gamehunterz olarak sadece güvenilirliği bilinen oyun satıcılarından oyun fiyatlarını kıyaslamaktayız. Eğer aradığınız oyun burada yoksa yukarıdan arama yaparak o oyunun fiyatını görebilir yada bizim ile iletişime geçebilirsiniz. Diğer yazılarımızda görüşmek üzere, hoşça kalın.