Gamehunterz’a hoşgeldiniz. Sitemizde sadece güvenilir mağazalar bulunmaktadır. Uygun fiyatlı ve güvenli oyun alışverişleri dileriz.

Valorant FPS Arttırma
(En Güncel Ayarlar)

Valorant, neredeyse her oyunseverin oynadığı veya oynamayı düşündüğü oyunlardan biridir. Riot Games tarafından CS:GO’ya rakip olarak çıkartılan ve çok kısa sürede büyük bir kitleye erişen bu oyunda, maalesef ki bazı FPS problemleri yaşanabiliyor. Bu nedenle, bu yazımızda sizler için topladığımız Valorant FPS arttırma ipuçlarını paylaşacağız.

Valorant’ta İyi FPS Almak Neden Önemli?

Çoğunuzun bu sorunun cevabını çok iyi bildiğine eminiz, fakat yine de cevaplamak isteriz. Valorant tarzı anlık refleks gerektiren oyunlarda, FPS çok önemli bir faktördür. Düşük FPS almanız demek, daha az sayıda kare görmeniz demektir. Bu da, yapacağınız hamleleri etkiler.

Basit bir örnek vermek gerekirse, bir bölgeyi korurken, rakibinizin çıkacağı yere baktığınızı düşünün. Eğer rakibinizin ilk çıktığı andaki kareleri göremezseniz, onu vurma ihtimaliniz azalır. Bu tarz olaylar da sizin oyun zevkinizi azaltır. O nedenle, Valorant FPS arttırma yöntemleri hakkında olan bu yazımızın tamamını okumanızı ve uygulamanızı öneririz. Haydi, FPS’imizi arttırma adımlarına geçelim!

Valorant Oyun Ayarları

Valorant FPS arttırma ipuçlarımızın ilk olanları, oyun içi ayarlarınızla alakalı. Bunları uygulayabilmek için, ilk olarak oyuna giriş yapmalısınız. Daha sonrasında oyunun menüsünü açarak, görüntü sekmesini açarak, sizlere söyleyeceğimiz görüntü ayarlarını yapmaya başlayabilirsiniz.

Valorant-FPS

Görüntü sekmesini açtığınızda, karşınıza yukarıdaki görseldeki gibi bir ekran gelecektir. Öncelikle kontrol etmeniz gereken şey, görüntü modunun tam ekran olarak ayarlanmasıdır. Bunun dışında bir ayarınız varsa, bunu tam ekran olarak değiştirmeyi unutmayın.

Bu bölümdeki bir diğer konu ise, çözünürlük ayarıdır. İşin aslına bakarsanız, çözünürlük ayarı Valorant’ta CS:GO’daki kadar dikkat edilmez, çünkü 4:3 ayarında oynamanız ekrandaki boyutları çok da değiştirmiyor. Yani, çoğu CS:GO oyuncusu, rakiplerini daha geniş görebilmek adına çözünürlük ayarını 4:3 olarak ayarlamaktaydı. Fakat durum Valorant’ta böyle değil. Uygulayacağınız çözünürlük ayarı, rakiplerinizi daha geniş görmenizi sağlamayacaktır, fakat yine de 4:3 ayarını kullanmanız durumunda FPS artışı olacaktır. Çünkü 4:3 ayarı demek, ekrana daha az piksel gelmesi ve bilgisayarınızı daha az yorması demektir!

Bu ayarları tamamladıktan sonra, sıra grafik kalitesi bölümünde yapılacak ayarlara geliyor. Lafı fazla uzatmadan, uygulanması gereken ayarların ekran görüntüsünü aşağıda paylaştık!

Valorant

Grafik kalitesi bölümünüzün, en iyi FPS’i alabilmeniz için, yukarıdaki gibi olması lazım. Bu şekilde işaretleyeceğiniz ayalar sayesinde, gözle neredeyse göremeyeceğiniz ve sizi rahatsız etmeyecek düzeyde bir kalite azalması olacaktır, fakat FPS’iniz ciddi oranda artacaktır. Görmüş olduğunuz ayarlar, birçok profesyonel oyuncu tarafından da kullanılmaktadır. O nedenle sizlere de tavsiye ederiz.

Oyun içi menüden yapılacak ayarların hepsini yaptık, fakat bu kesinlikle yetmez. Valorant FPS arttırma yöntemlerimizde, işin sırrı olan kısımlara geldik. Sıradaki ayarlar, masaüstü üzerinden yapabileceğiniz, fakat doğru yapıldığı taktirde bilgisayarınıza asla zarar vermeyecek adımlardır. Dilerseniz hemen başlayalım ve FPS’inizi arttıralım!

Valorant FPS Arttırma: Masaüstü Ayarları

FPS’inizi arttırmak adına yapılması gereken masaüstü ayarları için, genellikle denetim masasını veya direkt olarak arama kısmını kullanacağız. Takip etmeniz gereken adımları, sizler için madde madde derledik;

  • Bilgisayarınızın başlat menüsünden “Oyun Modu” araması yaparak çıkan sonuca tıklayın. Oyun modunuzun açık olduğundan emin olmalısınız. Daha sonrasında, soldaki menüden “Yakalamalar” kısmına gelerek, siz oyun oynarken arka planda kayıt alma seçeneğini kapatmalısınız.
  • Denetim masasını açarak, “Donanım ve Ses” seçeneğine tıklayın ve sonrasında ise “Güç Seçenekleri” kısmına gelin. Buradaki performans ayarınızı, “Yüksek Performans” olarak işaretlemelisiniz.
  • Başlat menüsüne gelerek, “Grafik Ayarları” araması yapın. Karşınıza çıkan sekmedeki “Göz At” tuşuna tıklayarak, Valorant oyununun yüklü olduğu konuma gidin ve oyunu seçin. Oyunu seçtiğinizde, aşağıdaki alanda bir ayarlama seçeneği çıkacaktır. Buradan “Yüksek Performans” ayarını seçin.
  • Son olarak, başlat menüsünden “Arka Plan Uygulamaları” araması yapın ve çıkan ekranda “Uygulamaların arka planda çalışmasına izin ver” seçeneğini kapatın.

Yukarıda listelediğimiz ayarları da yaptıktan sonra, ciddi bir performans artışı yaşayacağınıza eminiz. Fakat daha bitirmedik! Valorant FPS arttırma taktiklerimizde, son birkaç adım kaldı. Hemen onları da sizlere anlatalım ve size daha keyifli bir oyun yaşatalım.

Başarısız Windows Tam Ekran Optimizasyonunu Kapatma

Windows, biz gamerlar için kendince bir optimizasyon çalışması yapmak istemiş. Fakat ne yalan söyleyelim, çok da başarılı olduğu söylenemez. Hatta ve hatta, özellikle Valorant için, bu ayarların ters teptiğini söyleyebiliriz. İşte bu nedenle, bu ayarları kapatarak, daha iyi bir oyun deneyimi yaşayabiliriz. Bu ayarları kapatmak için, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • Valorant oyununun kayıtlı olduğu yere gidin (Yerel Disk C veya Yerel Disk D vb.)
  • Valorant’a sağ tıklayarak, “Özellikler” seçeneğine tıklayın
  • Sonrasında “Uyumluluk” seçeneğine tıklayarak, “Tam Ekran İyileştirmeleri” seçeneğini devre dışı bırakın.

Bu işlemleri de tamamladıktan sonra, Valorant FPS arttırma ipuçlarımızı tamamlamış olacaksınız. Bize güvenin, Valorant oynarken daha yüksek FPS alacaksınız. Artık yeterli FPS alamadığınız için kaybettiğiniz mücadelelere elveda!

FPS Tamam, Sırada Valorant VP

Valorant FPS arttırma işlemlerini tamamladıktan sonra, oyununuzu bir üst seviyeye çıkarmak için tek bir adım kalıyor, o da Valorant VP satın almanız! Satın alacağınız VP’ler ile, kendinize birbirinden güzel silah skinleri satın alabilirsiniz. Bu sayede oyundaki özgüveniniz artacak ve daha çok mücadele kazanacaksınız. Hemen Valorant VP fiyatları sayfamıza giderek, istediğiniz miktardaki VP’nin, en uygun olarak hangi güvenilir mağazada olduğunu görebilirsiniz.

Umarız ki, Valorant FPS arttırma ipuçlarımız sizlerin de işine yarar! En güncel oyun haberleri ve oyun fiyatları için, bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi ve sitemize üye olmayı unutmayın!