Gamehunterz’a hoşgeldiniz. Sitemizde sadece güvenilir mağazalar bulunmaktadır. Uygun fiyatlı ve güvenli oyun alışverişleri dileriz.

Steam Deck Nedir - Konuşma
Zamanı

Duyurulduğundan beri oyuncuların hepsinin aklında olan Steam Deck Nedir, Steam Deck Türkiye’de çıkacak mı ve Steam Deck Türkiye Fiyatı gibi soruları okuyucularımıza en faydalı şekilde yanıtlayabilmek için bu yazımızı ele aldık.

Oyun pazarının lideri konumundaki olan ve Steam’in de sahibi olan Valve, yeni el bilgisayarı Steam Deck oyun oyun konsolu satışlarını yerle bir eden Nintendo Switch’e rakip oluyor. Oyunseverlerin heyecanla ve merakla çıkmasını beklediği Steam Deck Şubat 2022’de satışa sunulmuş olacak.

Bu yazımızda Steam Deck’in ne gibi özelliklere sahip olduğundan, nasıl potansiyelleri olduğundan, kimlerin alması gerektiğinden ve son olarak Steam Deck Türkiye’de çıkacak mı ve Steam Deck Türkiye Fiyatı sorularına yanıt vereceğiz.

Steam

Steam Deck Nedir?

Nintendo Switch çıktığı andan itibaren hem portatifliği hem de çıkardığı az ama çok kaliteli oyunlar ile satışta tüm oyun konsollarını geride bıraktı.Dünyanın en Büyük oyun şirketlerinden biri olan ve aynı zamanda en popüler dijital oyun dağıtım pazar yeri ve oyuncu platformu olan Steam’in sahibi Valve, oyuncuların böyle bir talebi olduğunun bu şekilde farkına varmış olacak ki, oyuncuların her yerde Steam oyunlarını ve aynı zamanda diğer pazar yerlerinden alınan oyunları kolaylıkla oynayabileceği bir el bilgisayarı yada başka deyişle portatif oyun konsolu geliştirdi.

Yani Steam Deck Nedir sorusunun kısa cevabı olarak PC oyunlarını her yerde oynayabilmemizi sağlayan oyun konsolu olarak adlandırabiliriz. Nintendo Switch direkt olarak Türkiye’de çıkmadı, Alttaki paragrafta Steam Deck Türkiye’de çıkacak mı ve Steam Deck Türkiye Fiyatı sorularına yanıt bulabilirsiniz.

Steam Deck Özellikleri

Steam Deck özellikler bakımından bir oyunu oynarken neye ihtiyaç duyuyorsanız o özellikler ile geliyor diyebiliriz. Yarış oyunlarını ve Savaş oyunlarını rahatlıkla oynamanızı sağlayacak 2 adet Trigger Düğmesi (R2,L2 yada RT,LT), 2 adet Bumper düğmesi (R1,L1 yada RB,LB) ve 2 adet joystick ile birlikte geliyor. Bunlara ek olarak 720p yani HD bir dokunmatik ekrana ve 2 adet dokunmatik yüzeye de sahip. (diz üstü bilgisayarlarda bulunan dokunmatik yüzeyler gibi) Son olarak ta oyunlarda hareketinizi anlayabilmek için bir jiroskopa sahip, bunu da Playstation kumandalarında bulunan hareket sensörü gibi düşünebilirsiniz.

Diğer Teknik özelliklere gelecek olursak Steam Deck:

  • 16 gb LPDDR5 RAM
  • 64 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere 3 farklı depolama seçeneği (Hafıza kartı ile depolamanızı arttırabilirsiniz)
  • Zen 2 CPU, AMD RDNA 2 grafik ünitesi
  • 60hz 720p dokunmatik 7 inç ekrana sahip.

Tüm modellerde CPU, grafik ünitesi ve ekran özellikleri aynı fakat depolama ile birlikte 3 farklı özellik ortaya çıkıyor. 256 gb ve 512 gb olan modeller daha hızlı bir depolama alanına sahip, yani oyunlardaki açılma ve yüklenme süresi daha az olacaktır.

Fakat günümüzde AAA oyunların boyunlarının 150gb civarı yer kapladığını düşünecek olursak her durumda bir hafıza kartı almanız gerekecek gibi duruyor. Aynı zamanda 512 gb olan model parlamayan ve ışığı yansıtmayan bir cam ile geliyor. Daha fazla özellik ve Steam Deck Nedir sorununun resmi cevabı için Steam Deck sayfasına bakabilirsiniz.

Genel olarak Steam Deck’in özelliklerini yorumlayacak olursak, bu bilgisayar dilediğiniz oyunu rahatlıkla oynamanıza yetecek kadar güçlü. Fazla bir performans beklememek lazım, sonuçta bu bir portatif bilgisayar. Fakat ekranın 720p ve 60hz olduğunu göz önüne alacak olursak AAA oyunları yani büyük çaplı oyunları orta ve düşük seviyede açacaktır ki bu küçük ekranda sizi asla rahatsız etmeyecektir.

Steam

Steam Deck Türkiye’de çıkacak mı ve Steam Deck Türkiye Fiyatı

Gelelim Türk oyunseverlerin en fazla merak ettiği iki soruya. Steam Deck Türkiye’de çıkacak mı ve çıkarsa Steam Deck Türkiye Fiyatı ne olacak? İlk olarak sonradan da olsa Steam Deck Türkiye’de çıkacak mı bilmiyoruz, fakat Türkiye’de ön sipariş veremediğimiz durumuna bakacak olursak Şubat ayında, yani çıkar çıkmaz Türkiye’de çıkmayacağı sonucuna varabiliriz. Fakat Yurt dışından sipariş verebilir, yada bir tanıdığınız yurt dışından geliyorsa ondan almasını rica edebilirsiniz.

Gelelim Steam Deck Türkiye Fiyatı konusuna
Steam Deck Özellikleri paragrafında bahsettiğimiz 3 depolama özelliğinden dolayı 3 farklı fiyat seçeneği ile piyasaya sürülecek. Kurdaki değişkenlikten dolayı bu fiyatları dolar olarak yazacağım. 64 gb’lık model 399$, 256gb’lık model 529$ ve son olarak 512 gb’lık model 649$ seviyesinden çıkacak.

Kimler Steam Deck Almalı? Ve Hangisini Almalı ?

Steam Deck Nedir artık biliyoruz, o zaman acaba almalı mıyım? Ve hangisini almalıyım sorusuna gelelim. Eğer otobus, metro yada servis gibi yolda çok fazla zaman geçiriyorsanız ve oyun da oynamak istiyorsanız Steam Deck tam size göre.

Aynı zamanda oyunları masa başında değilde koltukta yada yattığınız yerde oynamak istiyorsanız ve bir oyun konsolu almak istemiyorsanız da size göre. Fiyatları biraz pahalı, bu paraya daha güçlü bir oyun bilgisayarı almak mümkün, fakat bu pratikliği vermeyecektir.

Siz olsanız hangi Steam Deck modelini alırsıız? Sorusunu soracak olursanız da ben daha hızlı bir hafızaya sahip olmasından dolayı, günümüzde 64 gb ve altında pek oyun kalmamasından dolayı en az 256 gb’lık modeli tercih ederdim. Burada 512 gb’lık modele geçmek size kolaylık sağlayacaktır fakat ben 256 gb ve hafıza kartının en mantıklı tercih olduğunu düşünüyorum.

Bu yazımızda Steam Deck Nedir ve Steam Deck Özellikleri nelerdir sorusuna yanıt verdik, Steam Deck Türkiye’de çıkacak mı, Steam Deck Türkiye Fiyatı ne olabilir ve kimler hangi ürünü almalı sorularına da kendi görüşümüz ile cevaplamaya çalıştık. En uygun fiyatlı oyunları ve oyun içi ürünleri satan güvenilir satıcıları sitemizde bulabilirsiniz.